'Veel stabieler cijferbeeld' bij FC Twente: ''Dat geeft vertrouwen''

04 oktober 2017 om 12:12 | Bron: 'Veel stabieler cijferbeeld' bij FC Twente: ''Dat geeft vertrouwen''

FC Twente heeft vandaag de jaarcijfers over het boekjaar 2016/2017 gepresenteerd en daaruit blijkt dat de club uit Enschede een nipt verlies (145.000 euro) heeft geleden. Financieel directeur Erik Velderman ziet de toekomst van de Tukkers echter weer rooskleurig tegemoet. 

“Het mag bekend zijn dat het een zwaar jaar was voor FC Twente", vertelt hij op de clubsite. "Mede dankzij de steun van supporters, sponsors, de gemeente, de ‘garantgroep’ en andere stakeholders klimt de club langzaam uit het diepe dal. Daarbij is de gemeentelijke garantstelling – die op 16 februari van dit jaar zijn beslag kreeg – uiteraard van groot belang geweest. We hebben steeds beter zicht op de financiële uitdagingen", aldus Velderman. 

"Door ‘opschoningen’ in de operatie en in leningen, zien we een veel stabieler cijferbeeld", legt hij uit. "Dat geeft vertrouwen. Langzaam maar zeker, stapje voor stapje, wordt de weg waarop FC Twente rijdt steviger en beter zichtbaar. Helaas moeten we soms nog in de achteruitkijk spiegel terugkijken en terugschakelen. Hoe frustrerend dat soms ook is. Uiteindelijk gaat het erom dat de blik weer volledig vooruit kan, met het stuur stevig handen", besluit Velderman.

Overzicht

Reacties (2)

  • Avatar
    Pol! - 4 oktober 2017 om 13:20

    Hoewel de jaarcijfers veel beter zijn dan een paar jaar terug geeft dit ook aan dat we er nog lang niet zijn. Om de schuld te verminderen moet FCT de komende jaren (na transfers en belastingen ) zwarte cijfers schrijven.

  • Avatar
    jjdewilde - 4 oktober 2017 om 13:27

    Ik heb echt vertrouwen in deze man. Het jaarverslag ook even door gelezen en vind het mooi uitgebreid. Zeker nog vele uitdagingen als club, maar als ze op deze manier door blijven gaan komt het echt wel goed.

Nieuwe media