'Teleurstelling' voor Ter Avest: ''We gaan niet bij de pakken neerzitten''

04 oktober 2017 om 18:00 | Bron: 'Teleurstelling' voor Ter Avest: ''We gaan niet bij de pakken neerzitten''

Hidde ter Avest is de komende week op pad met Oranje Onder 20. De talentvolle verdediger wordt bij de nationale jeugdelftallen vaak gebruikt als centrale verdediger, terwijl hij bij FC Twente juist een vaste waarde is als rechtsback. Een favoriete positie heeft hij echter niet echt. 

"Als rechtsback kom ik ook goed tot m'n recht en dan vooral bij FC Twente omdat ik daar goed 'hoog' kan spelen", legt hij uit. "Maar centraal... Ik heb daar ook altijd gespeeld in de jeugd en ik vind het een fijne positie. Dus het is lekker dat ik het hier (bij Oranje onder 20, red.) kan spelen", aldus Ter Avest, die bij de club uit Enschede nog nooit 'centraal' heeft gestaan. 

"Die kans deed zich nog niet voor, maar ik voel me goed als rechtsback", benadrukt hij in gesprek met Twente Insite. "Ik ben natuurlijk ook als rechtsback bij het eerst gekomen. Dat was op jonge leeftijd, maar wellicht is het iets voor de toekomst. Ik houd alle opties open. En het is alleen maar goed dat ik daar ook kan spelen", aldus Ter Avest, die geen uitnodiging kreeg voor Jong Oranje.

Art Langeler geeft op dit moment de voorkeur aan Fosu-Mensah en Kevin Diks. "Natuurlijk is dat jammer", erkent hij. "Maar ik denk dat ik ook nog niet helemaal op niveau ben. Ik ben ook geblesseerd geweest. Uiteraard is het een teleurstelling. Vanzelfsprekend zit je graag bij Jong Oranje, maar we gaan niet bij de pakken neerzitten. Het is mooi dat ik nu bij Onder 20 aan kan sluiten en ik heb er zin in", besluit Ter Avest. 

Overzicht

Reacties (1)

  • Avatar
    grolsch - 4 oktober 2017 om 18:52

    Diks? Is die man blind ofzo.... hidde is toch gwn 10x beter dan diks...

Nieuwe media