Munsterman: ''Van die wedstrijden werd ik echt niet meer beter''

05 oktober 2017 om 08:39 | Bron: TC Tubantia Munsterman: ''Van die wedstrijden werd ik echt niet meer beter''

Marthe Munsterman maakte afgelopen zomer de overstap van FC Twente Vrouwen naar Everton. De dochter van voormalig FC Twente-voorzitter Joop Munsterman is helemaal op haar plek in Engeland, al merkt ze wel dat de druk hoog is.

"Er zijn inderdaad hoge verwachtingen", vertelt Munsterman in gesprek met TC Tubantia. "Liverpool, Arsenal en Chelsea zijn de grote ploegen die het van het voetballen moeten hebben, maar wij hopen daar vlak onder te zitten."

De middenveldster merkt grote verschillen met Nederland. "Het trainen. Fysiek en conditioneel ben ik nu bijvoorbeeld al veel verder dan vorig seizoen", geeft ze aan. "We trainen twee keer op een dag, bij Twente was dat één keer. Op maandag en vrijdag zijn we zelfs vrij, omdat we dat echt nodig hebben vanwege de intensieve trainingen."

De Nederlandse competitie en FC Twente Vrouwen volgt Munsterman nog op de voet. "Ik heb nog dagelijks contact met Ellen Jansen en Maud Roetgering. In Nederland zijn wedstrijden tegen Ajax altijd heel beladen, hier in Engeland is eigenlijk elke wedstrijd interessant. Dat is ook een groot verschil. Met alle respect voor clubs als Telstar en Achilles'29, maar van die wedstrijden werd ik echt niet meer beter", aldus Munsterman.

Foto: Sportfoto-oost

Overzicht

Reacties (1)

  • Avatar
    Ik - 5 oktober 2017 om 10:51

    Ikzeg. Ook u heeft gekozen voor hogerop. Ook dit is voor u een goede zaak. Maar ook u gaat meer verdienen nu . Omdat u volprof bent. Net als in Nederland bij de heren. loopt er straks ook bij de dames geen goede spelers meer rond. Om dat in andere landen zoals Engeland. Meer betaald wordt. Daar gaan wij in Nederland aan onderdoor. Maar ik kom bij u terug. Ik gun u het wel. Maar voor het Nederlandse voetbal is het zwaar weer.

Nieuwe media