De Lange: ''Volgend jaar moet ik klaar zijn voor het eerste''

05 oktober 2017 om 14:44 | Bron: Twente Insite De Lange: ''Volgend jaar moet ik klaar zijn voor het eerste''

Jeffrey de Lange streek afgelopen zomer neer bij FC Twente. De negentienjarige doelman kwam over van Ajax en sloot in Enschede aan bij de beloften. De Lange voelt zich op zijn plek bij FC Twente.

"Ik denk dat ik vrij snel gewend was", geeft de sluitpost aan tegenover Twente Insite. "Ik heb veel met keeperstrainer Eric Weghorst gesproken en die gaf me in de voorbereiding al veel vertrouwen. De hele club voelt eigenlijk vertrouwd. Iedereen is aardig en ik voel me op mijn gemak."

De Lange merkt wel een duidelijk verschil met Ajax. "Bij Ajax had je twee momenten dat je echt iets moest doen en daarnaast moest je gewoon meevoetballen. Bij FC Twente sta je de hele wedstrijd wel een beetje onder druk en wordt de keeper bij het hele spel betrokken", geeft hij aan. "Ook in de opbouw, zelf nog meer dan bij Ajax. We spelen in de derde divisie en daar hebben we het nog best lastig. Met die lange ballen vergt het toch wel wat van de keeper."

De doelman wil met Jong FC Twente zo snel mogelijk de weg omhoog inslaan. "Nu moeten we proberen zoveel mogelijk punten te gaan behalen en dan zo snel mogelijk naar het eerste", aldus De Lange, die zijn ambitie niet onder stoelen of banken steekt. "Uiteindelijk moet ik volgend jaar klaar zijn voor het eerste. Natuurlijk speel ik af en toe een wedstrijd bij Jong FC Twente, want ik ben zelf natuurlijk ook nog heel jong."

Foto: Sportfoto-oost

Overzicht

Reacties (0)

    Er zijn nog geen reacties geplaatst! Je moet ingelogd zijn om een reactie te plaatsen.

Nieuwe media