Vennegoor of Hesselink geniet van bekerwinst: ''Feestvreugde was waanzinnig''

07 oktober 2017 om 09:14 | Bron: TC Tubantia Vennegoor of Hesselink geniet van bekerwinst: ''Feestvreugde was waanzinnig''

Jan Vennegoor of Hesselink speelde bij FC Twente, PSV en Celtic. De aanvaller wist bij alle drie de clubs prijzen te pakken. Daarnaast mocht hij ook meedoen op een Europees- en een Wereldkampioenschap. 

Vennegoor of Hesselink heeft vooral aan de bekerwinst bij FC Twente een geweldig gevoel overgehouden. ''Ik heb meerdere kampioenschappen beleefd met PSV en Celtic. Heb bekers gewonnen. Heb interlands gespeeld, zowel op een WK als een EK. Ik vind het moeilijk om daar een hoogtepunt uit te kiezen. De bekerwinst met FC Twente in 2001 was mijn eerste kennismaking met het winnen van een prijs. Die feestvreugde was waanzinnig om mee te maken.'', vertelt hij aan TC Tubantia. 

De spits stopte toen hij 33 was. Hoewel hij gestopt is als voetballer is hij nog wel in de voeballerij actief. ''Ik ben internationale scout voor PSV. Momenteel ben ik in Polen om een interland onder de 20 te bekijken. Zo'n zes à zeven wedstrijden bekijk ik per week. Tijdens de interlandbreak nog meer. Ik reis dus door heel Europa. Ik had ooit de mooiste baan die er is. Nu heb ik de op één na mooiste baan. Zaterdag ben ik weer in Oldenzaal om mijn kinderen te zien voetballen."

Hoewel hij voor PSV werkt volgt hij de Tukkers nog op de voet. ''Voor mijn werk volg ik FC Twente natuurlijk, maar ik heb er ook nog veel connecties. Op het trainingscomplex ben ik vaak, want mijn zoontje speelt in de onder 12 selectie. Ik ben vaker bij FC Twente dan bij PSV."

Overzicht

Reacties (0)

    Er zijn nog geen reacties geplaatst! Je moet ingelogd zijn om een reactie te plaatsen.

Nieuwe media