Van Staa: ''FC Twente was op dat moment niet reëel voor hem''

08 oktober 2017 om 13:28 | Bron: RTV Oost Sport Van Staa: ''FC Twente was op dat moment niet reëel voor hem''

Wout Weghorst is tegenwoordig de spits van AZ. De aanvaller uit Borne maakt daar veel indruk met zijn doelpunten. In eerste instantie pikte geen club uit het oosten hem op. Na een omweg kwam hij bij Heracles Almelo terecht. FC Twente heeft nooit actie ondernomen. Volgens Jan van Staa is dat niet zo gek.

''Op het moment dat Weghorst nog een talent was, speelde FC Twente in de top van Nederland", zegt de oud-trainer van FC Twente bij RTV Oost Sport. "Het was niet reëel voor hem om te hopen op een telefoontje vanuit Enschede. Nu is het juist te duur voor de club. Het is belangrijk om dit soort jongens uit de regio binnen te halen. Ik zou een speler als Weghorst op de lijst hebben staan om eerst mee te trainen met het beloftenteam en daarna met het eerste elftal.''

De analist kent de spits al langer. ''Ik leerde hem kennen bij DETO. Hij had toen al wat extra's. Toen vond ik echt dat hij eigenlijk bij Jong FC Twente zou moeten spelen. Dat is en was de kweekvijver. Maar goed. Hij heeft uiteindelijk een andere route genomen en hij is alsnog goed terechtgekomen", aldus Van Staa.

Overzicht

Reacties (4)

 • Avatar
  RRikhof - 8 oktober 2017 om 13:56

  Van stee?😂

 • Avatar
  Enschede78 - 8 oktober 2017 om 14:41

  Achteraf altijd makkelijk praten.

 • Avatar
  Enschede78 - 8 oktober 2017 om 14:41
  RRikhof zegt:

  Van stee?😂

  Ja is de aangetrouwde neef van

  van Staa. Lol.

 • Avatar
  PeterLV - 8 oktober 2017 om 22:19

  De betweter is er weer!

Nieuwe media