Voormalig FC Twente-trainer kritisch: ''Mis de intentie om goals te maken''

09 oktober 2017 om 13:42 | Bron: Studio Voetbal Voormalig FC Twente-trainer kritisch: ''Mis de intentie om goals te maken''

Het Nederlands elftal staat voor een uiterst lastige klus om zich te plaatsen voor het WK. Oranje moet dinsdagavond met 7-0 winnen van Zweden om nog kans te maken op deelname aan het mondiale eindtoernooi.

Tegen Wit-Rusland (1-3 overwinning) ontbrak het volgens voormalig FC Twente-trainer John van 't Schip vooral aan een helder aanvalsplan. "Ik mis de intentie om goals te maken vanaf de eerste minuut", zegt Van 't Schip bij Studio Voetbal. "Er was totaal geen diepgang. Het had veel opportunistischer gemoeten. Ik was met een extra spits gaan spelen met eromheen een schild van spelers die de bal vanaf de zijkant er weer in pompen."

Het Nederlands elftal wist al dat Zweden met 8-0 had gewonnen van Luxemburg. "Zij hadden wel een duidelijk plan om veel goals te maken. Natuurlijk hebben ze geluk met die eerste, dat was geen strafschop, maar er zat wel een plan achter", aldus Van 't Schip. 

Overzicht

Reacties (0)

    Er zijn nog geen reacties geplaatst! Je moet ingelogd zijn om een reactie te plaatsen.

Nieuwe media