''Het is voor mij makkelijk praten, nu we het over dat record hebben''

11 oktober 2017 om 10:14 | Bron: Provinciale Zeeuwse Courant ''Het is voor mij makkelijk praten, nu we het over dat record hebben''

FC Lisse en Hoek gaan vanavond opnieuw strafschoppen nemen. Beide amateurploegen stonden tegenover elkaar in de eerste ronde van de KNVB-beker. Het duel eindigde in een gelijkspel, waarna penalty's de beslissing moesten brengen. Omdat de strafschoppen volgens het ABBA-principe, in plaats van om en om werden genomen, moet de strafschoppenserie opnieuw.

Voormalig FC Twente-doelman Jelle ten Rouwelaar zit vanavond met een notitieboekje klaar. Hij schrijft met alle strafschoppen(series) die hij ziet mee. "Niet iedereen weet dat ik de keeper ben die de meeste strafschoppen heeft gestopt in de eredivisie, dus dan moeten de mensen me maar gaan zien als de beste keeperstrainer van Nederland", lacht Ten Rouwelaar in gesprek met de Provinciale Zeeuwse Courant.

Ten Rouwelaar stond zelf bekend als een 'penaltykiller' en zag maar liefst achttien strafschoppen tegen hem gemist worden. "Het is lastig om uit te leggen hoe dat zo is gekomen", stelt hij. "Natuurlijk komt er ook een dosis geluk bij kijken, maar je kunt ook veel winnen door je goed voor te bereiden. Het is voor mij makkelijk praten, nu we het al over dat record hebben gehad, maar ik denk dat mijn theorie klopte."

"Ik was persoonlijk niet bezig met het standbeen van de nemer", legt Ten Rouwelaar uit. "Ik zocht de speler ook niet op, om hem uit zijn concentratie te halen of zo. Nee, ik was volledig met mezelf bezig. Ik moest ook bedenken wat ik ook alweer van die speler wist. Want ik wil niet zeggen dat ik er een hele studie van maakte, maar ik was er wel serieus mee bezig. Ik probeerde me bijvoorbeeld echt te verplaatsen in de speler", besluit hij. FOX Sports zal de penalty's die Hoek en FC Lisse woensdagavond om 21.00 uur nemen live uitzenden via hun pagina op Facebook.

Overzicht

Reacties (2)

 • Avatar
  twentefanhenk - 11 oktober 2017 om 14:08
  zegt:

  Nou gelijk hebben ze,laten ze het maar eens zien hoe het in het eggie moet,trouwens die Jelle was een matige keeper met vaak verkeerde beslissingen 🖓

 • Avatar
  Enschede78 - 11 oktober 2017 om 18:33

  SCHIJT Doelman was dit.

Nieuwe media