'Rugzak' van Hake vult zich: ''Het is nooit leuk om onder vuur te liggen''

11 oktober 2017 om 16:49 | Bron: Presentatiegids FC Twente 'Rugzak' van Hake vult zich: ''Het is nooit leuk om onder vuur te liggen''

René Hake is bezig aan zijn derde seizoen als hoofdtrainer van FC Twente. De 45-jarige oefenmeester is de afgelopen twee jaar veranderd als trainer in het betaalde voetbal.

"Alle dingen die je meemaakt, vormen je tot wie je op dit moment bent", zegt Hake in de presentatiegids van FC Twente. "In het seizoen 2015/2016, waarin de licentie van de club aan een zijden draadje hing, en we na de eerste competitiehelft in acuut degradatiegevaar verkeerden, was ik een soort crisismanager. Dan leer je in de praktijk dingen die op de cursus Coach Betaald Voetbal niet voorbij komen. Uiteindelijk word je daar beter van, je rugzak vult zich met steeds meer bagage."

Hake kan ook veel beter met kritiek omgaan dan twee jaar geleden. "Dat is ook een kwestie van ervaring", geeft hij aan. "Het is nooit leuk om onder vuur te liggen, ook niet voor een op het oog broodnuchtere Drent. Ik ben er wel achter dat je op die momenten het hoofd koel moet houden, moet focussen op de dingen waar je wel invloed op hebt en binnen de club volop in gesprek met elkaar moet blijven", aldus Hake.

Foto: Sportfoto-oost

Overzicht

Reacties (2)

 • Avatar
  Enschede78 - 11 oktober 2017 om 21:02

  Ondanks alles heeft hij het naar omstandigheden toch netjes gedaan, en doet hij het naar behoren, zelfs nu, mijn bescheiden mening.

  Hij heeft gewoon te dealen met de troep van, van Halst.

 • Avatar
  Degeweldenaar - 11 oktober 2017 om 22:27
  Enschede78 zegt:

  Ondanks alles heeft hij het naar omstandigheden toch netjes gedaan, en doet hij het naar behoren, zelfs nu, mijn bescheiden mening.

  Hij heeft gewoon te dealen met de troep van, van Halst.

  Klopt maar hij maakt zelf ook domme fouten met wissels en opstellingen enz. Tja en de instelling waar ze soms het veld in komen lijkt ook nergens op.

Nieuwe media