Demmers: ''Een aantal jongens heeft de potentie de stap te maken''

12 oktober 2017 om 09:06 | Bron: Presentatiegids FC Twente Demmers: ''Een aantal jongens heeft de potentie de stap te maken''

Jong FC Twente heeft een wisselvallige seizoensstart achter de rug in de Derde Divisie. De ploeg van trainer Dennis Demmers staat zeven wedstrijden op de tiende plek. Demmers merkt dat zijn ploeg leert van de weerstand in de Derde Divisie.

"Voor onze jongens is dit zoveel beter dan in een beloftencompetitie te spelen", vertelt hij in de presentatiegids van FC Twente. "We beschikken over een jonge, energieke groep, waar veel potentie in zit. Het is mooi om elke dag met deze spelers te werken en mijn steentje te mogen bijdragen aan hun ontwikkeling. Er zit echt een aantal jongens in van wie ik denk dat ze de potentie hebben om de stap naar het eerste te maken."

Demmers eist veel van zijn spelers tijdens wedstrijden en geeft ze veel verantwoordelijkheid. "In het leerproces van spelers vinden we het heel belangrijk dat zij zichzelf inlezen in een tegenstander", legt de oefenmeester uit. "We geven ze vooraf weinig informatie, analyseren niet iedere tegenstander van tevoren zoals dat bij het eerste elftal gebeurt. We willen dat de jongens leren in het veld, dat ze een wedstrijd kunnen lezen. Spelers moeten tijdens een wedstrijd nadenken en in het veld oplossingen zoeken", aldus Demmers.

Foto: Sportfoto-oost

Overzicht

Reacties (1)

  • Avatar
    Ik - 12 oktober 2017 om 09:46

    Ikzeg. Ja het is een punt

Nieuwe media