Stroot rekent op Europees kampioenen: ''Zij brengen veel overtuiging''

11 oktober 2017 om 20:29 | Bron: Presentatiegids FC Twente Stroot rekent op Europees kampioenen: ''Zij brengen veel overtuiging''

De FC Twente Vrouwen staan na vier wedstrijden aan kop in de Eredivisie. De ploeg van trainer Tommy Stroot wil dit seizoen weer volop mee te doen om de titel en hoopt op de ervaring van Sherida Spitse, Renate Jansen en Kika van Es, die afgelopen zomer Europees kampioen werden.

"Die meiden brengen veel zelfvertrouwen en overtuiging in het team", vindt Stroot. "Een tegenstanders moet flink zijn best doen, willen ze dat eruit spelen. Sherida Spitse heeft een belangrijke rol bij ons. Ze moet het team op sleeptouw nemen, terwijl Renate Jensen als buitenspeler altijd voor gevaar zorgt."

"Ook Kika van Es krijgt verantwoordelijkheid, maar zij zal als nieuweling eerst haar plekje moeten vinden", vervolgt Stroot in de presentatiegids van FC Twente. "In de toekomst zie ik wel een belangrijke rol voor haar weggelegd. Het is een speelster die ons in verdedigend opzicht verder helpt."

Ook zijn een aantal belangrijke speelster gebleven. "Naast de drie Europese kampioenen hebben ook onze aanvoerder Maud Roetgering en Ellen Jansen een belangrijke rol. Met hun ervaring moeten ze de jonge meiden in de selectie de juiste richting ophelpen", aldus Stroot. "Ik ben blij met de selectie die er staat. We zullen er iedere wedstrijd voor vechten om zo ver mogelijk te komen."

Foto: Sportfoto-oost

Overzicht

Reacties (1)

  • Avatar
    Ik - 12 oktober 2017 om 06:31

    Ikzeg. Ik hoop met u mee.

Nieuwe media