Willem II vreest: ''FC Twente is helemaal niet zo'n lekkere tegenstander''

12 oktober 2017 om 07:45 | Bron: Willem II vreest: ''FC Twente is helemaal niet zo'n lekkere tegenstander''

FC Twente neemt het aankomende zondag in Tilburg op tegen Willem II, de hekkensluiter van de Eredivisie. Verslaggever Wilber Hack verwacht dat de ploeg van trainer Erwin van de Looi een lastige middag krijgt tegen de Tukkers. 

"Historisch gezien is FC Twente helemaal niet zo'n lekkere tegenstander", schrijft hij in het Brabants Dagblad. "Willem II won in de eredivisie niet een van zijn laatste zeventien thuiswedstrijden tegen de Enschedese ploeg. De balans: nul keer winst, zes keer een gelijkspel en elf keer verlies. Het is, sinds het 0-0 gelijke spel vorig seizoen, de langste reeks zonder winst tegen een specifieke tegenstander in de eredivisie", weet Hack.

"De thuis- en uitwedstrijden geven nauwelijks een beter beeld", vervolgt hij realistisch. "Willem II won maar één van de laatste 26 eredivisieduels met FC Twente. Dat gebeurde op 28 november 2015. Dat was de wedstrijd waarin Lucas Andersen met drie doelpunten zijn eigen sprookje schreef. Die is tegenwoordig vaste basisspeler bij Grasshoppers in de Zwitserse competitie", aldus Hack, die de 'Tricoloers' waarschuwt voor standaardsituaties. 

"Met Danny Holla staat er bij FC Twente een vrije schoppenspecialist binnen de lijnen", legt de verslaggever uit. "Sinds begin vorig seizoen scoorde de middenvelder vier keer uit een free kick. Dat lukte geen enkele andere speler. Een aandachtspunt, want Willem II kreeg - samen met Heerenveen - het meeste doelpunten uit standaardsituaties tegen", besluit Hack. 

Overzicht

Reacties (4)

 • Avatar
  Ik - 12 oktober 2017 om 09:44

  Ikzeg. U kan het mooi vertellen. Maar willem 2 staat wel onder aan. Maar speelt thuis een goede pot voetbal. Wij fc.Twente zijn gewaarschuwd hoop ik. Ik hoop op 1-2 maar een gelijk spel lijkt mij meer voor handen. En wel 2-2 .

 • Avatar
  Ket wiezel - 12 oktober 2017 om 12:15

  Van de Looi,met zijn huilebalkgezicht, zal zijn ploeg scherp de wei insturen. Als Twente daarin niet mee gaat hebben we weer een vervelende middag.

 • Avatar
  mike1995 - 12 oktober 2017 om 22:14
  zegt:

  spelers moeten gewoon scherp zijn eropklappen en snel 1-0 maken dan word het makkelijke wedstrijd ik zeg 0-3

 • Avatar
  fctexpert - 12 oktober 2017 om 23:19
  zegt:

  Precies,

  Hake mag er nu wel eens met de zweep over, vanaf het begin net als tegen calimero knallen, en als je met 0-1 voorstaat, niet meteen weer (inkak Hake,skreuder mcclaren) voetbal spelen maar gewoon doorknallen, het is als een rode draad door het voetbal van Twente heen, altijd en eeuwig dat gezapige als ze voorstaan, en dan de gelijkmaker incasseren, en dan kunnen ze ineens weer knallen, word daar zoooooooooo moe van, je kan er bijna de klok op gelijk zetten.

Nieuwe media