PSV kruipt door het oog van de naald: ''Het geluk van de kampioen?''

06 november 2017 om 08:01 | Bron: Eindhovens Dagblad PSV kruipt door het oog van de naald: ''Het geluk van de kampioen?''

Ondanks dat PSV af leek te stevenen op een gelijkspel tegen FC Twente, geloofde de Eindhovense ploeg in een treffer in de laatste minuten. Die zege kwam er uiteindelijk na een eigen doelpunt van Twente-verdediger Stefan Thesker.

"Er was geen sprake van paniek, of zo. Na die 2-2 en 3-3 dachten we van: het komt wel goed. Dat die laatste goal dan zo binnenvalt, is natuurlijk geluk. Al dwing je dat ook af", vertelt aanvoerder Marco van Ginkel tegenover het Eindhovens Dagblad.

De aanvallende middenvelder had pech met zijn afronding, hij raakte tot twee keer toe het houtwerk. Na een uur voetbal schoot hij vanaf de stip echter wél binnen. "Het was balen dat we na die penalty niet doordrukten. Dat lukte ons eerder dit seizoen vaak juist wél", vervolgt Van Ginkel.

Het late eigen doelpunt van Thesker is goud waard voor PSV, dat inmiddels mijlenver voorstaat op titelconcurrenten Ajax en Feyenoord. "Het geluk van de kampioen? Het is nog wel heel vroeg om over de titel te praten. Maar dat we er goed voor staan, is duidelijk", aldus Van Ginkel.

Overzicht

Reacties (1)

  • Avatar
    Conti - 6 november 2017 om 11:31

    Omdat iemand anders van de tegenpartij in eigen doel schiet dwing je dat af?
    Gelul van de bovenste plank, slaat totaal nergens op.
    Thesker vergat na te denken en deed persoonlijk iets fout, niks meer en niks minder.

Nieuwe media