Cadeautjes voor PSV tegen FC Twente: ''Een weggevertje van de scheids''

06 november 2017 om 08:50 | Bron: AD Cadeautjes voor PSV tegen FC Twente: ''Een weggevertje van de scheids''

PSV gaat dan wel fier aan kop in de Eredivisie, maar volgens voetbalcriticus en schrijver Hugo Borst is het beeld vertekenend. De Eindhovenaren hadden minder punten moeten hebben.

"Het begon de eerste wedstrijd van dit seizoen al. AZ was veel beter, in de eerste helft werd PSV in eigen huis weggetikt, maar de ploeg van trainer Phillip Cocu won gelukkig en kreeg minstens twee punten meer dan waar het recht op had", schrijft Borst in zijn column voor het Algemeen Dagblad. "Daarna won PSV verdiend van NAC en Roda en werd er terecht van Heerenveen verloren. De vijfde wedstrijd was de topper tegen Feyenoord. Die waren met zijn tienen beter dan elf PSV'ers, maar de thuisclub won ternauwernood en kreeg weer twee punten meer dan waar het recht op had."

En toen volgde de zevenklapper bij FC Utrecht. "FC Utrecht tikte PSV van de mat, maar vergat steeds te scoren. Toen deed PSV dat maar: het werd een zevenklapper op de counter. Tegen Willem II, VVV en Heracles won PSV zonder te imponeren", vervolgt Borst. Gisteren won PSV zwaar onverdiend van FC Twente. "Vorige week, uit tegen Vitesse, won PSV wel dik verdiend, maar gisteren hadden de Eindhovenaren een weggevertje van de scheidsrechter en een eigen doelpunt van FC Twente-speler Thesker nodig om op de valreep te winnen en kreeg PSV nog eens twee punten meer dan waar het recht op had", aldus Borst.

Overzicht

Reacties (2)

 • Avatar
  Conti - 6 november 2017 om 11:29

  Ja Hugo, bij voetbal is het helaas niet altijd logisch wie met de drie punten gaat strijken.
  Alhoewel qua kansen PSV licht in het voordeel was , had PSV puur geluk dat de scheids in de schwalbe trapte en Thesker niet goed oplette waar hij mee bezig was en daardoor de bal in eigen doel werkte.
  Een gelijkspel was best wel voor beide ploegen te (ver)delen ja.

 • Avatar
  Tukkertje1970 - 6 november 2017 om 11:51

  Gelijkspel van terecht geweest,maar in de 2e helft stond twente een tijd lang zo onder druk dat een penalty of eigen goal snel gebeurd is.

Nieuwe media