Gerbrands: ''Daarachter zit een warm mens die voor iedereen klaarstaat''

06 november 2017 om 18:35 | Bron: de Volkskrant Gerbrands: ''Daarachter zit een warm mens die voor iedereen klaarstaat''

Gertjan Verbeek verloor zondag zijn eerste wedstrijd als hoofdtrainer van FC Twente. In Eindhoven was PSV met 4-3 te sterk. Verbeek kwam in het Philips Stadion zijn oud-collega Toon Gerbrands tegen. Gerbrands is nog altijd een goede vriend van Verbeek, ook al moest de huidige directeur van PSV de oefenmeester in 2013 ontslaan bij AZ.

Er was destijds een gebrek aan chemie met de spelersgroep. "Gertjan kwam zijn boksbal en andere spullen halen. We waren met zijn tweeën in het stadion", blikt Gerbrands terug in de Volkskrant. "Ik heb hem nog helpen inladen en daarna hebben we bij een Chinees restaurant in Alkmaar zijn ontslag geëvalueerd. We hebben een biertje gedronken, want Gertjan is nooit rancuneus."

Verbeek werd later ook bij Feyenoord ontslagen. De fans in Rotterdam liepen met hem weg, maar met name de oudere spelers konden zich niet vinden in de werkwijze van 'Rambo'. Gerbrands weet dat Verbeek twee gezichten heeft. "Hij is hard en hij toont zijn hart. Je moet even door die schil aan de buitenkant heen, daarachter zit een warm mens die voor iedereen klaarstaat."

Overzicht

Reacties (3)

 • Avatar
  NS04 - 6 november 2017 om 19:01
  zegt:

  OK

 • Avatar
  beerntjes - 6 november 2017 om 19:30
  zegt:

  😂😂😂😂😂😂

 • Avatar
  PaRaDoX - 6 november 2017 om 21:36

  Zet die Gerbrands een tweedelige puntmuts op, en hij kan zo meedoen in een aflevering van kabouter Plop. ;)

Nieuwe media