Publiek grote winnaar bij PSV - FC Twente: ''Het verveelde nooit''

06 november 2017 om 14:45 | Bron: Algemeen Dagblad Publiek grote winnaar bij PSV - FC Twente: ''Het verveelde nooit''

Het duel tussen PSV en FC Twente was een genot voor de neutrale toeschouwer. Bij het debuut van Gertjan Verbeek als hoofdtrainer van FC Twente vielen maar liefst zeven doelpunten. Sjoerd Mossou genoot van het treffen in het Philips Stadion.

"Een schlemielig eigen doelpunt in blessuretijd. Ballen op paal en lat. Luuk de Jong die zichzelf - eindelijk - bevrijdt met een doelpunt. De kleurrijke trainer Gertjan Verbeek, terug aan de zijlijn bij FC Twente, de haren woest als altijd. Een onterechte penalty. De ene Twentse comeback na de andere. Het publiek op de banken", schrijft Mossou in het Algemeen Dagblad. "Je hebt van die wedstrijden waarin de ene verhaallijn de andere steeds verdringt, zoals bij PSV - FC Twente."

"Het slotstuk van een meeslepende voetbalzondag en het bewijs dat de eredivisie weliswaar aan kwaliteit verliest, maar niet per se aan vermaak", vervolgt Mossou. "Voortdurend veranderde het perspectief in Eindhoven, nooit vervlakte of verveelde het schouwspel. En net wanneer je dacht dat de wedstrijd in schoonheid ging sterven, gebeurde er weer iets geks, letterlijk tot de negentigste minuut aan toe."

De wedstrijd in Eindhoven golfde op en neer en kende een typerende ontknoping. "Locadia gaf een lage voorzet. Keeper Jorn Brondeel vergat te roepen, Thesker zette een sliding in en tergend langzaam rolde de bal in het doel, tot ongeloof van alle Tukkers op het veld. Het geluk van een kampioen, zou je kunnen zeggen, en een passende ontknoping van een zondag vol sensatie", aldus Mossou.

Overzicht

Reacties (1)

  • Avatar
    twentefanhenk - 6 november 2017 om 15:09

    Mossou👍👍👍

Nieuwe media