Higler bepalend bij PSV - FC Twente: ''Ik kan me daar zo over opwinden''

06 november 2017 om 17:20 | Bron: RTV Oost Sport Higler bepalend bij PSV - FC Twente: ''Ik kan me daar zo over opwinden''

FC Twente ging zondagmiddag met 4-3 onderuit bij PSV. De Tukkers maakten vlak voor tijd een eigen doelpunt, maar hadden scheidsrechter Dennis Higler ook niet mee. De arbiter gaf heel makkelijk een strafschop aan PSV'er Steven Bergwijn.

"Een goede scheidsrechter, maar waarop laat je je altijd weer inpakken door zo'n topclub?", reageert clubwatcher Tijmen van Wissing bij RTV Oost Sport. "Zeker in thuiswedstrijden. Ik kan me daar zo over opwinden."

"Dan heb je in zo'n wedstrijd een paar strafschopsituaties", vervolgt Van Wissing. "Cuevas zou hands hebben gemaakt, maar dat was buiten de zestien. Dan stapelt dat zich op en je voelt het aankomen. Eén keer iets aanraken en het is een strafschop. Onderaan de streep is dit heel bepalend. Ter Avest doet niks. De hele wedstrijd ben je bezig om een resultaat te halen en dan is dit heel schlemielig."

Voormalig FC Twente-trainer Jan van Staa vond Higler ook niet op de hand van FC Twente. "Bij twijfel hebben die grote clubs toch het voordeel bij dit soort beslissingen. Daar ontkom je niet aan. Scheidsrechters zijn bij grote ploegen toch geïmponeerd door zo'n stadion", aldus Van Staa.

Overzicht

Reacties (3)

 • Avatar
  Thehawk - 6 november 2017 om 17:32

  Die Higler dit huidige seizoen geen wedstrijd meer laten fluiten in de eredivisie. Wat een schande gister!

 • Avatar
  0592 - 6 november 2017 om 18:21

  Deze vent praat poep volgensmij was die handsbal na de penal als t gied js

 • Avatar
  Messi - 6 november 2017 om 18:38

  Met die gast is altijd wat.tis de tweede blinde vink.ook zoon tyfus lul de arrogantie spat er van af.vuis gluiperig westers knvb tuig.

Nieuwe media