Vitens verkocht drinkwaterleidingen 'per ongeluk' aan FC Twente

08 november 2017 om 08:08 | Bron: TC Tubantia Vitens verkocht drinkwaterleidingen 'per ongeluk' aan FC Twente

Waterleidingbedrijf Vitens verkocht in 2011 per ongeluk een deel van haar drinkwaternetwerk aan FC Twente, zo meldt TC Tubantia. Gevolgen voor de drinkwatervoorziening van Enschede bleven echter achterwege.

Vitens verkocht in 2011 een weiland dichtbij De Grolsch Veste aan FC Twente, dat er parkeerplaatsen maakte. De nieuwe eigenaar van de grond was Deltaborgh Investments, het investeringsvehikel van de Ten Haggroep dat FC Twente ten dienste was.

Bij de deal waren echter ook, onbedoeld, het ondergrondse pompstation en drinkwaterleidingen betrokken. Deltaborgh verkocht het pompstation en de leidingen door aan Aqua Twente, waarna Vitens er achter kwam dat het ook de drinkwaterleidingen onder het weiland had verkocht aan FC Twente.

De rechter draaide dit vervolgens terug, want hij concludeerde dat er sprake was geweest van een ‘dwaling’ bij Vitens. Uit de stukken blijkt dat het bedrijf nooit de bedoeling had de drinkwaterleidingen te verkopen, waardoor het bedrijf in de gelegenheid gesteld verbeterde tekeningen bij het contract te leveren. Over de financiële afwikkelingen moeten de partijen het nog eens worden.

Overzicht

Reacties (3)

 • Avatar
  schalke04 - 8 november 2017 om 08:40

  30 miljoen en alles is weer van Vitens.. ;)

 • Avatar
  twentefanhenk - 8 november 2017 om 12:17
  schalke04 zegt:

  30 miljoen en alles is weer van Vitens.. ;)

  Whahaha 👍

 • Avatar
  redhead - 8 november 2017 om 14:04

  Niet alleen bij FC Twente wordt er misgekleund hahaha 😇

Nieuwe media