''Kan me nog herinneren dat Munsterman zei: hij flikt het gewoon weer''

08 november 2017 om 11:11 | Bron: Voetbalzone ''Kan me nog herinneren dat Munsterman zei: hij flikt het gewoon weer''

Felitciano Zschusschen maakte indruk bij de beloften van FC Twente, waar hij 41 keer scoorde in 86 wedstrijden. Tot een doorbraak in het eerste elftal leidde dat echter niet.

"Ik heb bij FC Twente de mooiste momenten meegemaakt uit mijn carrière. Een mooie club, ik voelde me er echt thuis", blikt Zschusschen terug in gesprek met Voetbalzone. "Dat ik het daar niet heb gered, is voor mij nog steeds een raadsel. Er is er nooit echt met mij gesproken. Als ik vroeg waarom ik niet speelde, was het altijd: ‘je moet hard blijven werken, je kans komt vanzelf wel’. Maar die kans kreeg ik niet, terwijl ik wel goed presteerde. Ik liep bij het tweede één op twee en werd in de voorbereiding een keer topscorer van het eerste. Vervolgens werd ik weer teruggezet naar het tweede, naar Jong."

Zschusschen had bij FC Twente spitsen van formaat voor zich. "Ik denk dat het te maken had met het prijskaartje van spelers als Luc Castaignos en Dmitry Bulykin. Dat zijn grote namen, jongens die moeten spelen. Als jonge jongen kom je dan niet snel aan spelen toe. Ook jongens als Dusan Tadic en Nacer Chadli speelden toen bij Twente, waardoor je ook niet snel de kans kreeg om je op een andere positie te laten zien", aldus de 25-jarige aanvaller.

"Desondanks heb ik een toptijd gehad bij FC Twente, tot nu toe heb ik me nergens zó goed gevoeld", vervolgt hij. "Ik kan me ook nog herinneren dat Joop Munsterman na een wedstrijd van Jong FC Twente een keer vroeg wie er gescoord had. Toen hij hoorde dat ik had gescoord, zei hij: 'hij flikt het gewoon weer'. Ik merkte dat ik het niveau aan kon en dat smaakt naar meer. Voor mijn gevoel deed ik ook niet veel onder dan bijvoorbeeld Castaignos." Zschusschen heeft echter nog steeds warme gevoels bij de club uit Enschede. "Als ik kan terugkeren bij FC Twente, dan grijp ik die kans."

Overzicht

Reacties (9)

 • Avatar
  twentefanhenk - 8 november 2017 om 12:19

  Gaan we nu een in stukken versnippert interview lezen van deze matige speler?

 • Avatar
  0592 - 8 november 2017 om 12:43

  Dit was echt een topper

 • Avatar
  schalke04 - 8 november 2017 om 14:46

  Hij heeft gelijk

 • Avatar
  BAM - 8 november 2017 om 14:54
  twentefanhenk zegt:

  Gaan we nu een in stukken versnippert interview lezen van deze matige speler?

  99.9999% kans ja...... Zijn huidige situatie is nog niet besproken.

 • Avatar
  JoepK. - 8 november 2017 om 15:58
  0592 zegt:

  Dit was echt een topper

  Zeker, jammer dat hij nooit de kans kreeg in bijv. bekerduels

 • Avatar
  Voetbaluhhh - 8 november 2017 om 16:44

  Laat maar komen. Leuke open sollicitatie. Boere is geen match met Jensen.

 • Avatar
  twente199 - 8 november 2017 om 18:45
  Voetbaluhhh zegt:

  Laat maar komen. Leuke open sollicitatie. Boere is geen match met Jensen.

  grappenmaker, boere komt er wel. Zschussen kwam hier nooit verder dan het tweede elftal, is pas in 2015 weggegaan. Ofwel stond hij achter niksnutten als oosterwijk en castanje. Had toendertijd misschien meer de kans moeten hebben, echter zegt het wat over hem dat hij het niet kreeg. Hebben nu al genoeg middelmaat met oosterwijk en kvasina. Boere nogmaals komt er wel, kan goed afmaken, combineren word beter en werkt hard.

 • Avatar
  twente199 - 8 november 2017 om 20:10
  zegt:

  gezien het feit hoe hij zich gedroeg en hoeveel hij kostte kun je zeggen dat het gewoon een grote miskoop is geweest. Wat een kansen hij nodig had, en dan gelijk dat vingertje, wat een gast

 • Avatar
  Enschede78 - 8 november 2017 om 22:40
  0592 zegt:

  Dit was echt een topper

  Dan zat hij nu niet op de bank in Schotland.

Nieuwe media