Jeugdtrainer Twente baalt als een stekker: ''Heb het er heel moeilijk mee''

14 november 2017 om 08:08 | Bron: TC Tubantia Jeugdtrainer Twente baalt als een stekker: ''Heb het er heel moeilijk mee''

Niek Loohuis neemt na dit seizoen afscheid als hoofdtrainer van amateurclub KVV Losser. Hij kan het trainerschap niet meer combineren met zijn werkzaamheden in de jeugd van FC Twente, waar hij trainer van de Onder-19 is.

"Ik heb het er heel moeilijk mee", begint Loohuis tegenover TC Tubantia. In Losser zagen ze zijn vertrek niet aankomen. "Het komt vooral door de dinsdag en de donderdag. Dan begin ik 's ochtends om kwart voor acht bij FC Twente. Om vijf uur ben ik klaar en anderhalf uur later moet ik alweer in de kantine bij Losser zijn, voordat ik om half 11 's avonds thuis ben. Dat wordt te veel. Op een gegeven moment kost het training geven dan meer energie dan dat het oplevert."

Loohuis vindt het jammer dat er zo een (voorlopig) einde komt aan zijn loopbaan als trainer in het amateurvoetbal. "Heel jammer. Juist de combinatie tussen jonge jongens bij FC Twente, die elke dag beter willen worden, en de spelers van Losser, die het voetbal meer als hobby zien, maar vol voor het resultaat op zondag gaan, was mooi. Ik heb daar veel van geleerd", besluit hij.

Overzicht

Reacties (0)

    Er zijn nog geen reacties geplaatst! Je moet ingelogd zijn om een reactie te plaatsen.

Nieuwe media