De Haan groot fan van Verbeek: ''Als trainer heeft hij veel goede ideeën''

18 november 2017 om 14:14 | Bron: NOS De Haan groot fan van Verbeek: ''Als trainer heeft hij veel goede ideeën''

Vanavond staat er een zeer speciale wedstrijd op het programma voor Gertjan Verbeek. De trainer van FC Twente was ruim 20 jaar verbonden aan sc Heerenveen, maar groeide op bij het oude Diekman. Foppe de Haan werkte lang samen met de eigenwijze trainer.

"Als er één iemand is die alles uit de kast heeft gehaald als voetballer, is het Gertjan'', vertelt De Haan in gesprek met de NOS. ''Hij kon helemaal niet zo goed voetballen en was technisch absoluut niet begaafd. Maar toen we met de Wiel Coerver-oefeningen begonnen heeft hij als een bezetene geoefend, onvoorstelbaar. Daar werd zijn techniek aanmerkelijk beter van."

Als speler was Gertjan meedogenloos, dat weet Foppe de Haan maar al te goed. ''Hij was spijkerhard. Gertjan was linksback en iedere rechtsbuiten had een hekel aan hem. Je liep tegen een muur op. Hij was niet te houden. Dat geldt ook voor zijn aanvallende kopballen uit corners. Die waren fenomenaal en daar heeft hij ook de nodige goals uit gemaakt."

Niet alleen als speler, maar ook als trainer is Foppe de Haan een enorme fan van Verbeek. "Als trainer had Gertjan hele goede ideeën. Zo waren we erg ontevreden over het verdedigen bij vrije trappen en corners. Dat was veel te chaotisch. Toen zijn we begonnen met zoneverdediging. Dat heeft Gertjan uitgewerkt, op papier gezet en daar zijn we op trainingskamp in Spanje aan gaan werken. Dat was perfect, we kregen nooit meer een goal tegen uit die situaties."

Overzicht

Reacties (1)

  • Avatar
    -Enschede - 18 november 2017 om 22:48

    Ik denk dat Foppe de enigste is die Twente nog op de rails kan krijgen

Nieuwe media