FC Twente kreeg geen grip op Heerenveen: ''De eerste helft was niet best''

19 november 2017 om 12:50 | Bron: RTV Oost FC Twente kreeg geen grip op Heerenveen: ''De eerste helft was niet best''

Thomas Lam is radeloos na de 4-0 thuisnederlaag tegen SC Heerenveen. De verdediger annex middenvelder van FC Twente zag dat zijn ploeg weinig had in te brengen. "Eigenlijk sinds de 1-0 hebben we geen grip op de wedstrijd, zijn we overal te laat en Heerenveen kan de vrije man makkelijk vinden. De eerste helft was niet best."

"Ik probeerde te roepen in het veld, dan probeer je het recht te zetten. Dan lukt het uiteindelijk niet, ik weet niet waar het aan ligt", aldus Lam in gesprek met RTV Oost. "De eerste helft heb je totaal niet het gevoel dat we in de wedstrijd zaten en de tweede helft probeer je het dan nog recht te zetten met wat meer druk naar voren. Maar als je dan die 3-0 tegen krijgt en dat weet je wel dat het einde wedstrijd is."

FC Twente moet het de komende weken opnemen tegen AZ en Ajax. "We krijgen een zwaar programma nu. We moeten door, we moeten iets veranderen, maar ik weet niet precies wat."

Overzicht

Reacties (5)

 • Avatar
  Enschede78 - 19 november 2017 om 13:03

  Nou niet alleen de 1ste helft hoor.

  De hele wedstrijd was waardeloos.

 • Avatar
  Rijvers - 19 november 2017 om 13:19

  Pffff we moeten iets veranderen maar ik weet niet precies wat

 • Avatar
  Scorpio69 - 19 november 2017 om 13:33

  Lam, 1 van de beste voetballers bij FC Twente. Vechtlust een 10, inzicht een 10, loopvermogen een 10, Deze speler heeft alles om de top te bereiken. Hij is ook nog eens eerlijk en zegt dat hij het ook niet weet.

  Ik heb op de verdediging gelet. Die weten echt niet hoe je een bal in moet spelen en wanneer. Assaide die er wanhopig van werd. Jensen die er wanhopig van werd. Aangezien het middenveld de bal niet krijgt staat alles stil en zit iedereen wanhopig te wachten op de bal. Dat gaat in de koppies zitten. Wordt de bal dan uiteindelijk gespeeld, staat iedereen vast en wordt de bal gespeeld naar de man die het spel niet snel kan verleggen. Compleet in de dekking. Hij moet zelf een actie zien te maken. Dat lukt vaak niet en dat lijdt tot veel balverlies.

  Een Slagveer heb ik ook op gelet. Deze speler wandelt maar wat rond als die de bal niet heeft. Daagt de verdediging uit om een lange bal te geven maar alle ballen komen niet aan. De bal wordt niet in zijn voeten gespeeld. Weg bal!

  Het hele spel van FC Twente ziet er niet uit en dat komt doordat men niet weet wat men moet doen en wanneer men dat moet doen. Spelers begrijpen elkaar niet en praten daar in de voorbereiding ook niet over volgens mij.

  Een Boere, harde werker maar wordt niet 1 keer in de 90 minuten in positie gebracht. Mooi dat die een bal kan vasthouden maar als niemand aansluit heb je daar niet veel aan volgens mij. Alles gaat door het midden en als er dan een keer een voorzet van de zijkant komt staat er gewoon niemand en vliegt de bal over alles en iedereen heen of is makkelijk te verdedigen door de tegenpartij. Zit geen enkel idee achter!

  Er is heel veel werk aan de winkel om dit allemaal op rij te krijgen. Wens FC Twente heel veel succes. Het is niet makkelijk om iedereen weer met vertrouwen te laten voetballen, Denk dat je iedereen alles moet afpakken, alle telefoons, computerspelletjes, met zijn allen de rimboe in. Overleven, beseffen hoe het is als je afhankelijk bent van de natuur. Beseffen dat als je niet meedoet je opgevreten wordt door een Beer. Beseffen dat je echte vrienden bent en dat je samen het kan overleven. Dat betekent veel communiceren, mekaar beter gaan begrijpen zodat je rekening met elkaar kunt houden en gevoel kunt hebben voor elkaar. Dan pas is er hoop op betere prestaties.

 • Avatar
  Twente fc - 19 november 2017 om 13:42

  Ik zal zeggen zet Hooiveld er is in een speler met de wil om te winnen.En slechter dan gisteren kan toch niet worden.

 • Avatar
  John 58 - 19 november 2017 om 14:02
  Rijvers zegt:

  Pffff we moeten iets veranderen maar ik weet niet precies wat

  Deze vraag wordt gesteld net nadat je met 0-4 hebt verloren ..

  Wat verwacht je dan van een teleurgestelde speler die nog in zijn emoties wat roept ..

  Natuurlijk weet iedereen wat er moet gebeuren om deze ploeg constante te laten voetballen ..

  Dit is het gevolg van de onrust die al een paar jaar duurt binnen de hele club nu zie je het gevolg ..

  De media geild ook op de ellende wat er gebeurt en dikt dit ook aan om de problemen nog groter te maken dit is ook waanzinnig

Nieuwe media