''Met FC Twente is gesproken, maar dat geeft geen poot om op te staan''

30 november 2017 om 16:47 | Bron: De Stentor ''Met FC Twente is gesproken, maar dat geeft geen poot om op te staan''

Jong FC Twente kwam afgelopen weekend onder vuur te liggen. Bij de 1-0 zege op DVS'33 speelden de nodige spelers mee, die een dag eerder nog bij de wedstrijdselectie van het eerste elftal voor de uitwedstrijd tegen AZ zaten. Dat schoot bij DVS'33 in het verkeerde keelgat.

De amateurclub uit Ermelo stuurde een open brief naar de KNVB om bezwaar te maken tegen de inzet van de vele selectiespelers. Er ligt een herenakkoord dat profclubs slechts twee spelers uit de A-selectie opstellen bij de beloften, maar de afspraken zijn niet op papier gezet.

"De klacht is mij allang bekend en we gaan terug naar de tekentafel", reageert directeur amateurvoetbal Jan Dirk van der Zee van de KNVB. "Maar de discussie moet niet via de media gevoerd worden. Dat helpt het proces niet."

"Wij hebben geen sancties afgesproken en dat geeft geen poot om op te staan", vervolgt Van der Zee in gesprek met De Stentor. "Met Twente is gesproken. Formeel kunnen we niets, maar het is koren op de molen voor een aantal clubs. Het nieuwe voorstel kan niet eerder dan het komend seizoen ingaan. Dit lost dus niks op."

Overzicht

Reacties (0)

    Er zijn nog geen reacties geplaatst! Je moet ingelogd zijn om een reactie te plaatsen.

Nieuwe media