Complimenten voor Assaidi: ''Hij kan heel goed tussen de linies spelen''

01 december 2017 om 10:00 | Bron: De Twaalfde Man Complimenten voor Assaidi: ''Hij kan heel goed tussen de linies spelen''

Gertjan Verbeek staat inmiddels ruim een maand aan het roer bij FC Twente, maar de oefenmeester is eigenlijk nog altijd met zijn eigen 'voorbereiding' bezig. Zo experimenteerde hij tegen AZ met een 5-3-2-opstelling met Tom Boere en Oussama Assaidi in de spits. 

Christian Cuevas kon daardoor de gehele linkerflank bestrijken. "Je hebt spelers gescout en vaak hoor je dan wat die niet kunnen. Maar je hebt ze gehaald om hun kwaliteiten en die moet je optimaal laten renderen", legt Verbeek uit in gesprek met de Twaalfde Man. "Assaidi is op papier linksbuiten, maar hij is niet de klassieke linksbuiten en kan heel goed tussen de linies spelen", constateert hij.

"Zo componeer je een elftal en als hij er niet is moet je wat anders bedenken", vervolgt hij realistisch. "Dat wil niet zeggen dat je je niet aanpast aan de tegenstander. En dat laat zich ook niet vastzetten in een bepaald systeem. Je kunt namelijk op veel manieren 4-3-3 spelen. Maar de boel gaat wel geautomatiseerd worden en aan het eind van de rit prijzen ze je of ze schrijven je de grond in", besluit Verbeek. 

 

Overzicht

Reacties (2)

  • Avatar
    PaRaDoX - 1 december 2017 om 11:25

    Assaidi is een hele leuke voetballer voor FC Twente....mits hij 100% fit is, en dat is hij nog niet echt (vaak) geweest...

  • Avatar
    Twente fc - 1 december 2017 om 17:51

    En is wat minder pingelt maar gewoon schiet en de spits op tijd bediend dan is die top.

Nieuwe media