Dames FC Twente blijven in spoor van koploper Ajax

02 december 2017 om 10:26 | Bron: TC Tubantia Dames FC Twente blijven in spoor van koploper Ajax

De vrouwen van FC Twente hebben gisteravond goede zaken gedaan in de strijd om de landstitel. De ploeg won van PEC Zwolle en blijft daardoor de grootste belager voor lijstaanvoerder Ajax. 

De dames begonnen goed en dat leidde in de zevende minuut al tot de 1-0 voorsprong. Renate Jansen maakte de goal, maar lang kon ze niet nagenieten van het doelpunt. Nog geen minuut na de openingsgoal kwam PEC alweer op gelijke hoogte door een doelpunt van Rebecca Doejaarden. De teams zochten de kleedkamers dus op met een 1-1 stand.

Na rust wisten beide ploegen veel goede kansen te creëren maar de ballen wilden er maar niet in. Twintig minuten voor tijd lukte het alsnog voor de thuisploeg. Dit was tevens het laatste doelpunt en daardoor was Ellen Jansen de matchwinner van de avond, zo meldt TC Tubantia

De ploeg uit Enschede blijft zo in het spoor van Ajax. De Amsterdammers hebben na negen wedstrijden 23 punten en dat zijn er drie meer dan de dames van FC Twente. De dames staan wel ver voor op nummer drie SC Heerenveen. De Friezen hebben na negen wedstrijden veertien punten. 

Overzicht

Reacties (1)

  • Avatar
    Ik - 2 december 2017 om 16:08

    Ikzeg. Super dames en helemaal naa 2 interlands wedstrijden.

Nieuwe media