''Er is gekozen voor kwantiteit. De kwaliteit sneeuwt dan onder''

01 december 2017 om 23:00 | Bron: TC Tubantia ''Er is gekozen voor kwantiteit. De kwaliteit sneeuwt dan onder''

Gertjan Verbeek stapte dit seizoen in bij Twente nadat René Hake weg was gestuurd na de tegenvallende resultaten. Volgens Verbeek zijn er deze transferperiode te veel spelers gekomen die niks toevoegen aan het niveau van FC Twente. 

Volgens de trainer is er vooral gekozen voor kwantiteit in plaats van kwaliteit, terwijl dit eigenlijk andersom had moeten zijn. "Er zijn spelers opgehaald die ergens anders zijn afgevallen. Spelers die van heinde en verre hier naar toe komen. Er is gekozen voor kwantiteit. Als je 45 spelers voor het eerste en de beloften hebt, en nog eens 22 voor onder 19, zijn dat te grote aantallen. De kwaliteit sneeuwt dan onder in de kwantiteit. Het is goed of slecht in topsport. Richt je nou echt op die paar toptalenten en zet daar op in."

Hoewel Verbeek het anders aan zou pakken als het gaat om spelers halen, heeft hij het vooral druk met trainen. "Het trainerschap is uitaard mijn prioriteit. We moeten in de eredivisie blijven, anders val je ver terug. Het is simpel: als iemand een hartaanval krijgt, is het eerste wat je moet doen ervoor zorgen dat de persoon in leven blijft. Op het moment dat het hart weer goed functioneert, kun je conditie opbouwen en voorwaarden creëren dat het niet weer gebeurt. Dat is nu met Twente het geval. FC Twente heeft nagenoeg een hartstilstand gehad en nu moet het hart op een gezonde manier weer gaan functioneren.''

Overzicht

Reacties (0)

    Er zijn nog geen reacties geplaatst! Je moet ingelogd zijn om een reactie te plaatsen.

Nieuwe media