Lam over identiteit: ''Ik ben meer een Fin dan een Nederlander''

02 december 2017 om 15:02 | Bron: FCTwenteTV Lam over identiteit: ''Ik ben meer een Fin dan een Nederlander''

Thomas Lam speelt vanavond tegen de club uit zijn geboorteplaats, namelijk Ajax. Zijn familie (vader, moeder en broer) dient de stad een warm hart toe, maar toch is Lam er wel zeker van dat hij zich meer een Fin voelt.

Lam is van mening dat hij zijn moeders karakter heeft overgenomen. ''Ik hou ervan om naar Finland te gaan. Ik voel me meer een fin dan een nederlander door mijn hart te volgen en dat is mijn keuze. ''Wij Finnen zijn heel spontaan, ingetogen en rustig. Ik denk dat ik dat van mijn moeder heb. Terwijl mijn broer juist het tegenovergestelde is, heel erg aanwezig en druk met dingen.''

Toen Lam 14 jaar was, is zijn vader overleden. ''Sindsdien ben ik gaan beseffen dat elke dag je laatste kan zijn. Mijn vader wil ook niet dat wij met de pakken neer blijven zitten. Dat we gewoon doorgaan met ons leven.'' De woorden van Lam over zijn vader waren een geruststelling. ''We zijn goed bezig, dus daar kan hij alleen maar trots op zijn. Daarmee richtte hij zich ook tot zijn broer en moeder, die een goeddraaiend hotel hebben aan de Damstraat te Amsterdam. ''We zijn heel dicht bij elkaar gekomen als familie hierna'', voegde hij hier nog aan toe.

Overzicht

Reacties (3)

 • Avatar
  TukkersOnTour - 2 december 2017 om 15:31

  lam speelt vnv..?

 • Avatar
  RED21 - 2 december 2017 om 15:41
  TukkersOnTour zegt:

  lam speelt vnv..?

  Het is weer een journalistiek hoogstandje

 • Avatar
  beerntjes - 2 december 2017 om 16:09
  TukkersOnTour zegt:

  lam speelt vnv..?

  Hij gaat vermomd als Sinterklaas.

Nieuwe media