Thesker op het middenveld: ''Dan kun je mij daar beter niet neerzetten''

04 december 2017 om 08:39 | Bron: TC Tubantia Thesker op het middenveld: ''Dan kun je mij daar beter niet neerzetten''

Voor Stefan Thesker was het een droom die uitkwam: twee keer scoren tegen Ajax (3-3). Vooral zijn tweede doelpunt was van grote schoonheid: een heerlijke volley met links, in de verre hoek. Opvallend was de positie waar hij tegen Amsterdammers stond, linkshalf.

"Mijn mooiste goal ooit? Dat denk ik wel", vertelt de aanvoerder van FC Twente tegenover TC Tubantia. Thesker werd door Verbeek volkomen onverwacht geposteerd op het middenveld. "Daardoor speelden we in een soort van 4-2-2-2-systeem", vervolgt hij.

De 26-jarige Duitser weet dat hij normaal gesproken niet veel vaker op het middenveld zal spelen. "Tegen een ploeg met meer kwaliteit kan zoiets een keer, maar als je zelf 70 procent balbezit hebt, kun je mij beter niet op het middenveld zetten. Dan heb je een speler nodig die wat makkelijker de openingen ziet", besluit Thesker lachend.

Overzicht

Reacties (3)

 • Avatar
  biertje123 - 4 december 2017 om 09:16

  Ik vind hem op het middenveld beter dan liendl.

 • Avatar
  FrankFcTwente - 4 december 2017 om 09:24

  Tegen Ajax begrijp ik het systeem zoals het gespeeld is, maar ADO komt nu ook weer naar Enschede met de gedachte: hmmm wordt lastig, dus die gaan niet het spel maken... ik snap de verdedigende zekerheden in willen bouwen vanwege de vele tegengoals en ik snap ook dat 5-3-2 met vele positiewisselingen (Thesker middenveld) Cuevas (linkshalf/buiten etc) je genoeg kunt creëren. Heb dat bij AZ uit echter niet gezien, toen was het echt 5-3-2 en bleef het 5-3-2... Als het zoals tegen Ajax gespeeld wordt dan kan het tegen ADO ook zo en dan kan Lam gewoon de plaats van Thesker overnemen... denk alleen dat het nu succesvol was omdat ajax 3-4-3 speelde, dat zal ADO niet gaan doen en dan weet ik niet of je wel wat gaat creeeren daarom zou ik zelf gewoon super graag een voorhoede zien met: Tigha-Boere-Assaidi en Jensen op 10... volgens mij heb je dan wel creativiteit om wat te creëren.
  We gaan het meemaken.

 • Avatar
  FC Twente 1965 - 4 december 2017 om 14:06
  biertje123 zegt:

  Ik vind hem op het middenveld beter dan liendl.

  Liendl en ook Holla zijn aanvallend veel beter dan verdedigend zijn veel gevaarlijker rond de 16 meter met afstandsschoten en vrije trappen

Nieuwe media