Verbeek haalt uit: ''Hij is een ramp voor het Nederlandse voetbal''

04 december 2017 om 10:11 | Bron: TC Tubantia Verbeek haalt uit: ''Hij is een ramp voor het Nederlandse voetbal''

Gertjan Verbeek is helemaal klaar met de methode van inspanningsfysioloog Raymond Verheijden. Volgens de trainer van FC Twente zijn de clubs in Nederland doorgeslagen in de verhouding tussen arbeid en rust. Verbeek wil dat Nederlandse clubs afscheid nemen van zijn methode.

"Verheijen is een ramp voor het Nederlandse voetbal", zegt Verbeek. "Hij biedt trainers een pakket aan en scheert daarbij iedereen over één kam. Trainers die zijn visie volgen, voeren een kunstje op en kijken niet verder. Toen ik bij Feyenoord werkte, bepaalde hij als inspanningsfysioloog of de trainers 'groot of klein' moesten trainen. Terwijl zo'n man ondersteunend moet zijn en niet bepalend. Niemand kan van een afstandje bepalen wat er wordt gevraagd."

"We zijn in Nederland helemaal doorgeslagen", vervolgt Verbeek in gesprek met TC Tubantia. "Ik weet nog dat Hendrie Krüzen me vroeg of ik hem voor de cursus wilde helpen. Ik gooide er mijn eigen visie in en Hendrie kreeg vervolgens een onvoldoende, omdat hij de Verheijen-methode had losgelaten."

Verbeek ziet een opvallend verschil in cijfers tussen FC Twente en zijn vorige club VfL Bochum. "Bij Twente legt de ploeg in een wedstrijd ongeveer 110 kilometer af en bij Bochum is dat 120. En dan hebben we het over de Tweede Bundesliga", aldus Verbeek, die vindt dat de intensiteit omhoog moet. "PSV heeft betere spelers en een betere ploeg dan Wolfsburg. Tegen PSV konden wij er soms heel aardig onderuit voetballen, maar drie dagen later werden we door Wolfsburg (oefenduel, red.) op elke plek van het veld 90 minuten lang opgejaagd. We konden de bal nog niet drie keer naar dezelfde kleur spelen."

Overzicht

Reacties (0)

    Er zijn nog geen reacties geplaatst! Je moet ingelogd zijn om een reactie te plaatsen.

Nieuwe media