'Staatsgevaarlijke' Assaidi kan nog beter: ''Die kwaliteiten heeft hij niet''

04 december 2017 om 22:55 | Bron: FOX Sports 'Staatsgevaarlijke' Assaidi kan nog beter: ''Die kwaliteiten heeft hij niet''

Oussama Assaidi kan dit seizoen een van de smaakmakers van FC Twente zijn. De vleugelaanvaller heeft de kwaliteiten om wedstrijden in zijn eentje te beslissen, maar dat komt er niet altijd uit. Trainer Gertjan Verbeek denkt dat zijn kwaliteiten niet optimaal worden benut.

"Assaidi is geen jongen die je met opdrachten vol moet stoppen", zegt Verbeek in gesprek met FOX Sports. "Die moet je neerzetten en dan geef je hem aan wat je van hem verwacht. Je moet heel duidelijk zijn en heel weinig een beroep doen op zijn verdedigende kwaliteiten, want die heeft hij niet", lacht de oefenmeester. "Hij heeft moeite met de omschakeling en meteen druk zetten. Dan moet je dat ook niet van hem vragen en dat betekent dat je daar rekening mee moet houden."

Verbeek is duidelijk over de rol van Assaidi. "In balbezit heeft hij een vrije rol en hij voetbal graag naar de bal toe", geeft hij aan. "Hij kan fantastische dingen aan de bal. Alleen als team hebben we nog te vaak dat we pas in een te late fase, in een te late zone, de bal onderscheppen waardoor hij rond de middenlijn de bal krijgt. Als we wat verder zijn dan hoop ik dat we iets 'hogerop' ballen kunnen ontfutselen. En dan is hij rondom de goal en op twintig tot dertig meter afstand van de goal staatsgevaarlijk", alddus Verbeek.

Overzicht

Reacties (2)

  • Avatar
    FrankFcTwente - 5 december 2017 om 07:56

    volgens mij zag ik Assaidi anders een geweldige sprint trekken en was hij de enige die de volledig vrijstaande Ziyech vlak voor rust nog achterhaalde :)

  • Avatar
    Rik-FCT - 5 december 2017 om 10:54

    Nou, ik vind dit een gewaagde uitspraak van Verbeek. Ik vind persoonlijk dat Assaidi wel goed meeverdedigd en daarin gewoon zijn ding doet, is ook niet moe van een metertje meelopen.

Nieuwe media