Boere: ''Ik heb geen stip meer aan de horizon staan''

04 december 2017 om 19:05 | Bron: Het Parool Boere: ''Ik heb geen stip meer aan de horizon staan''

Tom Boere heeft een aantal moeizame wedstrijden in de spits bij FC Twente achter de rug. Zo raakte de spits tegen AZ de paal en werd een doelpunt onterecht afgekeurd. Ook tegen Ajax leek hij zonder doelpunten te eindigen, maar trainer Gertjan Verbeek behield vertrouwen in de aanvaller en Boere beloonde de trainer met een rake kopbal vlak voor tijd.

"Het is fijn voor een spits als hij niet voortijdig wordt gewisseld", zegt Boere in gesprek met Het Parool. "In de laatste fase van een wedstrijd vallen doorgaans de meeste doelpunten. Spelers worden moe, je krijgt iets meer ruimte, er ontstaan meer kansrijke situaties", aldus de spits, die bij FC Eindhoven altijd voortijdig werd gewisseld. "Ik wist dat ik maar een uurtje de tijd had. Als je zo het veld ingaat, ontstaat een merkwaardige druk. Je speelt met haast."

Bij FC Oss wist Boere zich wel te ontwikkelen en werd hij topscorer van de Jupiler League. "Ik wist dat het mijn laatste kans was. Geen excuses, geen twijfel", reageert de spits, die 33 keer scoorde en een transfer naar FC Twente verdiende. "Als ik naar mijn eigen carrière kijk, denk ik soms: hoe dan? Maar het gekke is: als je niet presteert, wil je weten waar dat aan ligt. Als de ballen er wel in vliegen, wil je daar zo min mogelijk bij stilstaan en mee blijven gaan op die golf."

Boere heeft al veel geleerd tijdens zijn loopbaan. "Je moet niet te ver vooruitkijken. Toen ik 14 was en bij Ajax voetbalde, wilde ik maar één ding: in het eerste spelen. Maar je moet het doel veel dichterbij zoeken. Ik leef nu met de dag. Ik heb wel dromen en ambities, maar ik heb geen stip meer aan de horizon staan."

Overzicht

Reacties (2)

  • Avatar
    Rik-FCT - 4 december 2017 om 19:39

    Hij komt er wel, goeie afmaker maar wordt wel weinig bediend. Niet wisselen als het aan mij ligt, Kvasina in die paar minuten dat ie heeft gespeeld al gigantische zien missen, dat is geen afmaker. Boere gaat zijn draai wel vinden en schiet er dit seizoen zeker maar dan 10 in.

  • Avatar
    Namenev66 - 4 december 2017 om 20:24

    Realistisch gezien zijn er ook geen betere alternatieven. Boere toont enorme inzet. Ook afgelopen zaterdag was dit het geval. Met een geweldige goal als beloning. Zijn tijd komt zeker nog, in het shirt van Twente.

Nieuwe media