''FC Twente zie ik niet eens in de buurt van de degradatieplekken komen''

04 december 2017 om 15:28 | Bron: Studio Voetbal ''FC Twente zie ik niet eens in de buurt van de degradatieplekken komen''

FC Twente speelde zaterdagavond gelijk tegen Ajax, maar zakte toch op de ranglijst naar de zeventiende plek. Pierre van Hooijdonk vindt echter niet dat FC Twente moet vrezen voor degradatie.

"Die zie ik niet eens in de buurt van de degradatieplekken komen", zei Van Hooijdonk zondagavond bij Studio Voetbal. De analist merkt op dat Gertjan Verbeek voor een zware opdracht stond. "Hij heeft een eigenlijk een zwaar programma gehad. Het was zijn eerste punt. AZ-uit, PSV-uit, Ajax- en SC Heerenveen-thuis..."

Ook Kees Jansma verwacht niet dat FC Twente na 34 wedstrijden onder de streep staat. "Dat acht ik gezien de kwaliteit van de anderen in dat rechterrijtje niet mogelijk. Ik heb vorige week ADO Den Haag zien spelen in Arnhem en zo kan ik nog wel een paar wedstrijden noemen. Een Excelsior dat nu in een soort val terecht gaat komen. VVV valt een beetje terug. Nee, FC Twente heeft minimaal vergelijkbaar materiaal", aldus Jansma.

Overzicht

Reacties (2)

 • Avatar
  FrankFcTwente - 4 december 2017 om 16:30

  allemaal leuk en aardig, maar na de winterstop hebben we roda uit... en daarna volgens mij alweer diezelfde serie 4 van (psv, ajax, az, heerenveen) dus de komende 5 potjes moeten er echt wel wat punten behaald worden want die serie van 4 behaal je normaliter weinig punten... dan is het wel fijn dat je willem 2, sparta, nac nog in eigen huis krijgt maar dan sta je misschien al wel te ver achter.... dus een zeeeeeer belangrijke decembermaand

 • Avatar
  twente199 - 4 december 2017 om 17:27

  @frank
  absoluut eens
  ado thuis nac uit vitesse thuis en excelsior moet je punten gaan pakken, anders word het erg lastig.

Nieuwe media