''Dan is De Veste voor tegenstanders nog altijd 'de Hel van Enschede'''

05 december 2017 om 07:07 | Bron: TC Tubantia ''Dan is De Veste voor tegenstanders nog altijd 'de Hel van Enschede'''

Op schitterende wijze wist FC Twente zaterdagavond tegen Ajax in punt in Enschede te houden (3-3). Voor De Tukkers wordt het tijd om meer punten te pakken, te beginnen met komend weekend. Dan wacht ADO Den Haag.

"Als Ajax komt, moet het kwaliteitsverschil worden gecompenseerd met werklust en agressie", schrijft FC Twente-watcher Leon ten Voorde namens TC Tubantia. "En als dan het scoreverloop een bepaalde kant op gaat en de vlam ontbrandt in een omgeving als De Grolsch Veste, komen er bijna als vanzelf speciale krachten vrij. Dan vallen de remmingen weg, voelt de ballast minder zwaar en word je opgestuwd door een van de meest fanatieke supportersgroepen van dit land. Op dat soort dagen is De Veste voor tegenstanders nog altijd 'de Hel van Enschede'."

Desondanks is het onrealistisch om zoiets iedere wedstrijd van Twente te verwachten. "Hoe goed de bedoelingen ook zijn. Vroeg of laat kan een geweldige wedstrijdinstelling niet alles meer wegpoetsen en wordt een ding weer bepalend: kwaliteit", vervolgt Ten Voorde. "Tegen ADO Den Haag worden er zaterdag heel andere dingen van Twente gevraagd. Tegen Ajax speelde Twente vanuit de reactie. Grote kans dat de ploeg tegen ADO het spel moet maken. En dan ziet het plaatje er heel anders uit", besluit Ten Voorde realistisch. 

 

Overzicht

Reacties (0)

    Er zijn nog geen reacties geplaatst! Je moet ingelogd zijn om een reactie te plaatsen.

Nieuwe media