''Was ik coach van Ajax geweest, dan had ik Ziyech gewoon gewisseld''

05 december 2017 om 08:08 | Bron: AD ''Was ik coach van Ajax geweest, dan had ik Ziyech gewoon gewisseld''

Wekelijks kruipt Voetbal Inside-presentator Wilfred Genee op satirische wijze in het hoofd van een prominent persoon uit de voetbalwereld. Ditmaal is het de beurt aan FC Twente-trainer Gertjan Verbeek.

"Zo, zijn ze allemaal weer stil. Op inzet en passie een punt tegen Ajax. Hoe zei Co Adriaanse het ook alweer?: de coach is de thermometer van een elftal. Van hard werken is nog nooit iemand minder geworden", steekt Genee van wal in zijn column voor het Algemeen Dagblad. Vervolgens gaat Genee in op de tv-werkzaamheden van Verbeek. "Mag ik geen mening hebben als de teams die ik train niet presteren? Belachelijk. Bij Bochum waren ze enorm tevreden over me en nu bij FC Twente ook. Al was het een record voor een debuterende trainer van FC Twente, die eerste drie nederlagen doen daar niets aan af. Ik heb toch maar mooi ontdekt dat we aaltjes in de trainingsvelden hadden. Tasten de wortels aan. Levensgevaarlijk voor de spelers. Dat had Hake niet gezien", vervolgt hij.

Jan van Halst legde onlangs zijn werkzaamheden voor Ziggo Sport naast zich neer. "Natuurlijk is mijn eigen directeur wel gestopt met zijn televisiewerk, maar dat gehannes met zo'n computer kan iedere boerenlul. Bovendien staat hij er hier een stuk slechter op. Ik heb hem nog even laten schrikken met het verhaal dat we wel degelijk kunnen degraderen. Moet kunnen. Nu staat iedereen hier op scherp. Bovendien, op tv missen ze 'm toch niet, want daar hebben ze characters nodig. Mensen met een mening, zoals ik", grapt Genee.

Tot slot wordt nog even teruggeblikt op het duel met Ajax. "Ook al lees ik genoeg zweverige boeken, soft zal ik nooit worden. Ook niet als coach. Was ik coach van Ajax geweest, dan had ik zaterdag Hakim Ziyech gewoon gewisseld. Geweldige voetballer hoor, maar hoe vaak mag hij een bal verspelen voordat hij iets van de trainer te horen krijgt? Hij loopt de boel gewoon te saboteren. Die Keizer moet hem een schop onder zijn reet geven, maar dat durft-ie natuurlijk niet", besluit Genee met een kwinkslag.

Overzicht

Reacties (5)

 • Avatar
  ZachtGras - 5 december 2017 om 09:34

  Laat Verbeek zich maar op FC Twente richten.

 • Avatar
  raaer - 5 december 2017 om 09:38

  Genee heeft wel gelijk met Zyech.

  Gewoon wisselen en aanpakken.

 • Avatar
  Enschede78 - 5 december 2017 om 10:46
  ZachtGras zegt:

  Laat Verbeek zich maar op FC Twente richten.

  Je weet dat dit een stukje van Genee is hoop ik.....

 • Avatar
  Twente1 - 5 december 2017 om 12:52
  ZachtGras zegt:

  Laat Verbeek zich maar op FC Twente richten.

  Anders lees je het stuk ff. Door lui zoals jij komt er een hoop onzin de wereld in.

 • Avatar
  PaRaDoX - 5 december 2017 om 16:16

  Ziyech wisselen? Dat zou geheid voor gedonder hebben gezorgd.

  Ziyech is iemand die je in de watten moet (blijven) leggen om hem rustig en in het gareel te houden.....

Nieuwe media