Verbeek krijgt bijval: ''Voetbal win je niet in bed, voetbal is d'r an!''

05 december 2017 om 09:09 | Bron: TC Tubantia Verbeek krijgt bijval: ''Voetbal win je niet in bed, voetbal is d'r an!''

FC Twente-trainer Gertjan Verbeek uitte gisteren openlijk zijn kritiek op de methode van inspanningsfysioloog Raymond Verheijen. De 55-jarige oefenmeester krijgt bijval van TC Tubantia-columnist Theo Hakkert.

"Geen blad voor de mond en op een toon die altijd net iets harder is dan nodig lijkt. Gertjan Verbeek is luid. Hij wil ook de dromers achteraan op het trainingsveld bereiken. Zo luid is hij ook omdat het dan confronterend wordt, precies wat nodig is om een discussie op scherp te zetten. Zijn toon maakt als vanzelf weerwoord los", steekt de journalist van wal in zijn column voor het regionale dagblad.

Hakkert kan zich vinden in de woorden van Verbeek. ""Raymond Verheijen is een ramp voor het Nederlandse voetbal", sprak de oefenmeester van FC Twente na het lekkere potje tegen Ajax. Verheijen is een inspanningsfysioloog. In zijn trainingsmethode staat de balans tussen arbeid en rust centraal. Maar anders dan de Tour (volgens Joop Zoetemelk) win je voetbal niet in bed. Voetbal is d'r an! In Nederland wordt, in de visie van Verbeek, te weinig en te soft getraind. Ik denk dat hij gelijk heeft", vervolgt hij.

"Verbeek verwees naar Duitsland. Ik moest aan Jan Wouters denken. Bikkelaar Wouters klaagde toen hij ooit bij Bayern begon. Lopen, lopen, lopen. Na de training nog even een duurloop in het Zwarte Woud. Dagen gingen voorbij zonder bal. Overigens kan Verbeek, op z'n tijd, ook dodelijk subtiel zijn. Over Verheijen: "Je denkt toch niet dat ze in grote voetballanden ooit van zijn werkwijze hebben gehoord?"", luidt het besluit van Hakkert.

Foto: Sportfoto-oost

Overzicht

Reacties (1)

  • Avatar
    Ik - 5 december 2017 om 16:08

    Ikzeg. Zo is het wel. Der an. Niet minder. Maar meer! !

Nieuwe media