''Deze serie is wel van eminent belang voor de rest van het seizoen''

05 december 2017 om 15:05 | Bron: ''Deze serie is wel van eminent belang voor de rest van het seizoen''

FC Twente speelde zaterdagavond in de Grolsch Veste met 3-3 gelijk tegen Ajax, maar een dag later wisten zowel Roda JC als NAC Breda hun thuiswedstrijden zelfs te winnen. Daardoor zijn de Tukkers afgezakt naar een teleurstellende zeventiende plek in de Eredivisie. 

"FC Twente veroverde tal van harten, maar zakte wel weg onder de streep", blikt Leon ten Voorde terug in de Tubantia. "De grootste waarde van het punt tegen Ajax schuilt ook niet in de ranglijst. Heel kil en klinisch geredeneerd was FC Twente de verliezer van het weekeinde van alle ploegen onderin. "Dat ene, dik verdiende bonuspunt tegen Ajax woog uiteindelijk niet op tegen de zeges van Roda JC en NAC een dag later", constateert hij.

"Het gevolg: nadat de balans van de veertiende speeldag was opgemaakt en de echo van het gezang van De Grolsch Veste nog te horen was in het luchtruim boven Enschede, stond Twente op een gedeelde laatste plaats met Roda", vervolgt Ten Voorde. "En die droeve conclusie paste niet bij de uitgelaten sfeer van de zaterdagavond, toen de Tukkers in een euforisch stadion het elftal toejuichten."

"Dat contrast geeft nog maar eens aan hoe dun het lijntje is waarop Twente op dit moment balanceert", vervolgt de verslaggever, die uitkijkt naar de resterende duels in december. "Na ADO wachten voor de winterstop nog duels tegen NAC, Vitesse en Excelsior. In voetbal wordt een wedstrijd al snel als cruciaal bestempeld, maar deze serie op de valreep van 2017 is wel van eminent belang voor de rest van het seizoen."

Overzicht

Reacties (0)

    Er zijn nog geen reacties geplaatst! Je moet ingelogd zijn om een reactie te plaatsen.

Nieuwe media