Kritiek op Higler: ''FC Twente heeft weinig geluk met de arbitrage''

05 december 2017 om 17:07 | Bron: Kritiek op Higler: ''FC Twente heeft weinig geluk met de arbitrage''

FC Twente speelde zaterdagavond in eigen huis met 3-3 gelijk tegen Ajax en Gijs Eijsink heeft met volle teugen genoten van het enerverende voetbalgevecht in de Grolsch Veste. 

"Ik hoorde deskundigen zelfs verkondigen dat het wellicht de mooiste wedstrijd was van het lopende eredivisieseizoen. Misschien wel ja", erkent hij op de website van TwenteSport. "De amusementswaarde was zeker een 8, laten we het daarop houden", aldus Eijsink, die zag dat de club uit Amsterdam in de eerste helft op een 0-2 voorsprong kwam. "Hoe kon Ajax twee keer zo kort achter elkaar scoren uit een vrije schop?"

"Overigens, die twee vrije schoppen leverden scheidsrechter Higler namens de hardste schreeuwers van Vak P de scheldnaam ‘hoerenjong’ op. Dat was schromelijk overdreven, omdat die vrije schoppen terecht waren", vervolgt Eijsink. "Wel had Higler kort voor de rust een strafschop moeten geven aan de FC toen Veltman een bal van Boere op de doellijn met zijn linkerarm tegenhield", blikt hij terug. 

"Daar hoorde en las ik overigens de laatste dagen weinig meer over", constateert de verslaggever. "Gezien de wel gegeven penalty een week eerder tegen AZ (wat er geen was) en het onterecht afgekeurde doelpunt tegen AZ, mag je stellen dat de FC weinig geluk heeft met de arbitrage. Ploegen die onderin staan, kennen dat fenomeen. De FC nu ook", besluit Eijsink realistisch. 

Overzicht

Reacties (7)

 • Avatar
  Broekies - 5 december 2017 om 17:32

  De eerste vrije trap was onterecht.

 • Avatar
  wolkje - 5 december 2017 om 17:54

  er is meer aan de hand daar in zeist bij de knvb! gewoon een criminele organisatie waar nu die paarde smid oet almelo ook nog zit !!

 • Avatar
  Manolito - 5 december 2017 om 18:03
  Broekies zegt:

  De eerste vrije trap was onterecht.

  Haha nee man. Zelfs met de grootste twentebril op is dat nog gewoon een overtreding.

 • Avatar
  Ik - 5 december 2017 om 18:12

  Ikzeg. Overtreding of niet. Naar dat ik het enkele malen heb na gekeken bij mij thuis. Ben ik van mening ja het zijn overtredingen. Je kan er voor fluiten. Op de doellijn de bal tegen houden was direct rood en penalty. De grens rechter aan mijn zijde was 3 keer meeters te laat om te vlaggen voor zeker 2a3meter buiten spel, ook heeft hooiveld een rode kaart moeten hebben. In het veld was de scheidsrechter zeer slecht. Eigenlijk de hele arbitrage. Dat is niet de eerste keer dit seizoen. Ook hier schiet de (k)nvb te kort. Met aan stellen van de arbitrage. Gelukkig maken wij 3-3 .

 • Avatar
  Socrates - 5 december 2017 om 19:14

  Puur gelul van Eijsink. We mogen de handen dichtknijpen dat Hooiveld geen rood kreeg waar menig arbiter hem voor zo'n overtreding wel van het veld had gestuurd. Tevens floot Higler na rust meer in het voordeel voor ons dan tegen ons....waarschijnlijk als "goedmakertje" voor die niet gegeven strafschop. Higler floot slecht...beide clubs hadden daar voordeel cq nadeel bij, maar dat maakte de wedstrijd des te leuker om naar te kijken.

 • Avatar
  Nikos - 5 december 2017 om 20:05
  Manolito zegt:

  Haha nee man. Zelfs met de grootste twentebril op is dat nog gewoon een overtreding.

  Ik vond het ook geen overtreding. Hij heeft de intentie om de bal te raken en raakt deze toch ook. Dat hij daarna de man raakt valt hem niet te verwijten. Dan kan het m.i. hoogstens een indirecte vrije trap zijn

 • Avatar
  TheRock11 - 7 december 2017 om 13:27
  Manolito zegt:

  Haha nee man. Zelfs met de grootste twentebril op is dat nog gewoon een overtreding.

  Het was een overtreding, maar Higler had 19 seconden eerder een vrije trap aan Twente moeten geven randje 16. Daarom was deze onterecht gegeven.

Nieuwe media