'Mooi affiche' voor FC Twente Vrouwen: ''Meten met een andere topploeg''

06 december 2017 om 13:04 | Bron: De Gelderlander 'Mooi affiche' voor FC Twente Vrouwen: ''Meten met een andere topploeg''

Kika van Es is inmiddels weer een vaste waarde in het eerste elftal van FC Twente Vrouwen. De international miste drie competitieduels en twee interlands door een knieblessure, maar de problemen zijn nog niet verholpen.

"Door de rustperiode heb ik er geen last meer van, maar de knie kan op slot schieten", legt ze uit in gesprek met De Gelderlander. "Ik denk daar liever niet aan. Het is lastig om met een zwaard boven mijn hoofd te spelen, maar dat ben ik ook gewend. Het gaat alweer een stuk beter dan na het EK."

Van Es hoopt dat een operatie uit kan blijven. Ze is helemaal op haar plek bij FC Twente. "Het niveau op de trainingen ligt hoog. Ik speel met andere internationals of talenten die uitkomen in de jeugdteams van Oranje. Dat geeft andere prikkels dan ik had bij Achilles en dat is goed voor mijn ontwikkeling", aldus de verdedigster.

Met FC Twente Vrouwen heeft Van Es drie punten achterstand op koploper Ajax. Komende vrijdag staan beide ploegen tegenover elkaar in Amsterdam. "Een mooi affiche. Het is leuk om ons te meten met een andere topploeg. Maar elk team is scherp tegen ons, dus het is ook weer niet heel anders dan de andere wedstrijden."

Foto: Sportfoto-oost

Overzicht

Reacties (0)

    Er zijn nog geen reacties geplaatst! Je moet ingelogd zijn om een reactie te plaatsen.

Nieuwe media