''De duels tussen Ajax en FC Twente, dat waren destijds echte toppers''

06 december 2017 om 17:19 | Bron: Voetbal International ''De duels tussen Ajax en FC Twente, dat waren destijds echte toppers''

FC Twente pakte afgelopen zaterdag een verdienstelijk punt tegen Ajax en verloor opnieuw in eigen huis niet van de club uit Amsterdam. In het verleden was het gat op de ranglijst tussen FC Twente en Ajax een stuk kleiner.

"De duels tussen Ajax en FC Twente, dat waren destijds echte toppers", blikt Siem de Jong terug in gesprek met Voetbal International. "Die ene van 15 mei 2011 herinner ik me natuurlijk nog heel goed. Die zie je elk jaar op die dag ook nog wel ergens voorbijkomen. Een directe onderlinge confrontatie om het kampioenschap, waarbij ik twee goals maakte."

De Jong stond destijds tegenover zijn broer Luuk, die bij FC Twente in de spits stond. Beide broers namen het in vier competitieduels tegen elkaar op, komende zondag staan ze bij Ajax - PSV weer tegenover elkaar. "We speelden ook nog wel paar keer gelijk, maar ik heb nog nooit verloren in een competitieduel van Luuk, toch?", aldus Siem, die twee keer wist te winnen van Luuk.

Overzicht

Reacties (2)

  • Avatar
    FC Twente 1965 - 6 december 2017 om 18:53

    Konden we hem maar huren net als Huntelaar

  • Avatar
    Twente fc - 6 december 2017 om 22:33

    Ja goeie voetballer.

Nieuwe media