'Supertalent' FC Twente blikt terug: ''Zie maar met die druk om te gaan''

07 december 2017 om 09:20 | Bron: VICE Sports 'Supertalent' FC Twente blikt terug: ''Zie maar met die druk om te gaan''

Collins John maakte in 2002 zijn debuut in het eerste elftal van FC Twente. De aanvaller uit Liberia werd opgepikt uit de jeugd van VV DES uit Nijverdal en had met een hoog verwachtingspatroon te maken.

"Ik was het supertalent van FC Twente", blikt John terug in gesprek met VICE Sports. "Ik zat bij de beloften en voelde de druk. Je hoorde de naam Collins John al in de gangen van de club. Er is een nieuwe spits. Nou, zie dan maar met die druk om te gaan. En ik flikte het."

John kan zich zijn eerste doelpunt nog goed herinneren. "Voor mijn eerste goal in het shirt van FC Twente, in de wedstrijd tegen RBC Roosendaal, ging ik voor een gebed naar de wc. Ik had op mijn ondershirt geschreven: 'Voor mijn vader.' Ik had de deur niet op slot gedaan. Kim Christensen deed de deur open en ik draaide snel weg. Ik wilde niet dat hij het shirt zag. Als iemand het zou lezen, was het geloof weg en zou ik niet scoren. Kim verontschuldigde zich. Oh, sorry. But don’t worry. I just feel it. You’re gonna score today."

"Ik reageerde niet. Ik wist het al", vervolgt John. "Ik voelde gewoon dat mijn eerste goal zou komen. Echt, ik voelde het gewoon. In het veld was het net een droom. Ik wist niet wat ik deed. Ik kreeg een lange bal van Jeroen Heubach. Ik nam hem op de borst mee en schoot uit de volley in de kruising. Echt, de tijd stond even stil. Ik maakte negen goals halverwege het seizoen, als 17-jarige, naast Blaise Nkufo", aldus de aanvaller, die in de winterstop van 2004 naar Fulham vertrok.

Overzicht

Reacties (0)

    Er zijn nog geen reacties geplaatst! Je moet ingelogd zijn om een reactie te plaatsen.

Nieuwe media