Aanpassing FC Twente-uitvak bekritiseerd: "Behoorlijke downgrade"

Supporters van FC Groningen in het uitvak bij FC Twente
Supporters van FC Groningen in het uitvak bij FC Twente Foto: © Pro Shots

FC Twente is druk bezig met de werkzaamheden in De Grolsch Veste. Zo zijn onder meer de stoeltjes van Vak-P verwijderd en wordt ook het veld vervangen. De Tukkers plaatsten vrijdag een 'stadionupdate' op social media, waarin de aanpassingen te zien zijn in verschillende foto's. 

Naast de eerder genoemde aanpassingen, wordt er ook een plexiglaswand geplaatst voor het uitvak. Deze aanpassing levert echter de nodige kritiek op. Het plexiglaswand wordt geplaatst zodat uitfans geen voorwerpen naar beneden kunnen gooien, zoals dat in het verleden wel eens is gebeurd. 

Zo werd er twee jaar geleden door Fiorentina vuurwerk naar beneden gegooid, en gooiden FC Utrecht-fans al eens plastic bekers met urine naar de onderste vakken. De nieuwe plexiglaswand zorgt er echter wel voor dat het zicht van de uitsupporters nog verder beperkt wordt. FC Twente plaatste eerder al netten voor het uitvak, waardoor het zicht al flink belemmerd werd.

Het social media-account Voetbal Ultras is op X niet te spreken over de aanpassingen aan het uitvak in de Veste. "FC Twente plaatste een 'stadion update' op hun socials. Wij noemen het een behoorlijke downgrade, van iets wat een keurig uitvak was. Oók Twente doet hiermee een gooi naar een van de slechtste uitvakken in de eredivisie met deze plexiglaswand van maar liefst vier meter hoog."

Ook het account Awaydays NL is op X niet mild over de aanpassingen aan het uitvak in de Grolsch Veste: "Het is zomerstop in Nederland en dat heeft FC Twente reden gegeven om het stadion aan te pakken. Helaas pakt dit wel negatief uit voor de uitsupporters…", aldus Awaydays NL

Lees meer:
0 reacties
Agenda
za
10/08
NEC
18:45
FC Twente
za
17/08
FC Twente
18:45
Sparta Rotterdam
zo
1/09
FC Utrecht
12:15
FC Twente
za
14/09
FC Twente
16:30
PEC Zwolle
zo
22/09
Almere City
14:30
FC Twente
Bekijk de hele agenda
Stand
# Team GS DS P
2 Almere City 0 0 0
3 AZ 0 0 0
4 FC Groningen 0 0 0
5 FC Twente 0 0 0
6 FC Utrecht 0 0 0
7 Feyenoord 0 0 0
8 Fortuna Sittard 0 0 0
Bekijk de hele stand