Achterberg legt uit: "Hij kon het niet vinden met de Ajacieden"

Zondag werd bekend dat FC Twente-icoon Theo Pahlplatz is overleden. De voormalig voetballer, die FC Twente zijn hele carrière trouw bleef, wordt gezien als één van de grootste spelers uit de historie van de Tukkers. Eddy Achterberg speelde samen met Pahlplatz en blikt terug op zijn voormalig ploeggenoot.

"Wij woonden allebei op De Thij, in dezelfde straat in Oldenzaal", vertelt Achterberg aan de TC Tubantia. "We reden altijd samen naar de trainingen. Maar als ik een minuut te laat was, dan reed-ie door. Zo principieel was hij. Ook met het voetbal. Ik heb heel wat gesprekken met hem gevoerd over het Nederlands elftal. Ik vond dat hij zich gewoon beschikbaar moest stellen, maar hij had het bij Oranje niet naar de zin."

"Hij kon het niet vinden met de Ajacieden en dan was er voor hem ook geen weg terug. Uiteindelijk heeft hij dertien interlands op zijn naam staan, maar dat hadden er veel meer kunnen zijn. Maar dat geldt voor zijn gehele loopbaan. Hij was te bescheiden en introvert. En te veel verknocht aan Oldenzaal om de stap te maken", aldus Achterberg.

Lees meer:
0 reacties