Adrie Bogers langs de lijn bij Helmond: "Dat zou niet fair zijn"

Adrie Bogers bij FC Twente
Adrie Bogers bij FC Twente Foto: © Pro Shots

Adrie Bogers maakt het seizoen af als trainer van Helmond Sport. De ervaren voetbalman, die eerder actief was als (assistent-)trainer bij onder meer NAC en FC Twente, volgt Bob Peeters op.

Bogers moest toch wel even nadenken, toen technisch manager Jurgen Streppel hem benaderde om de plotseling vertrokken Bob Peeters op te volgen. "De insteek is dat ik hier voor langere tijd assistent-trainer ben. Ik kijk in die rol vooral ook naar de lange termijn. Ik hoef hier geen hoofdtrainer te zijn", zegt hij in gesprek met het Eindhovens Dagblad.

Hij is duidelijk: "We gaan niet ineens gekke dingen doen en het roer omgooien. Wij hebben zelf al die tijd naast Bob gezeten. Dat zou niet fair zijn. Dan ben je ongeloofwaardig", aldus Bogers, die kritisch is op Helmond Sport. "Ik vind de stappen die we met z'n allen hebben gemaakt te klein. Het duurt soms veel te lang. Waar dat aan ligt? Ik ben veeleisend en doel vooral op de werkwijze en onderlinge afspraken. Ja het is veel professioneler, maar nog niet genoeg."

"Soms vergeet ik waar we zijn begonnen en waar we nu staan, maar ik had verder willen zijn. Al heeft dat ook met de fase waarin de club zit te maken. Wij halen niet even een fysieke trainer van Ajax, die er meteen staat", weet Bogers.

Lees meer:
0 reacties