Dick Advocaat aast op FC Twente-speler: "Het is echt moeilijk"

Het lukt Dick Advocaat vooralsnog niet echt om spelers met een dubbel paspoort naar Curacao te halen. De kersverse bondscoach krijgt veelvuldig nul op het rekest.

Onder andere Riechedly Bazoer, Sontje Hansen, Justin Kluivert, Tahith Chong, Joshua Brenet, Armando Obispo, Shurandy Sambo en Tommy St. Jago werden al gepolst door Advocaat. “Het is echt moeilijk om ze te overtuigen voor Curaçao te kiezen", vertelt de oefenmeester in Veronica Offside. "Ik denk zelf niet dat je nog in het Nederlands elftal kan komen als je 24 of 25 bent, maar dat ga ik ze niet zeggen", benadrukt hij. Overigens is Brenet al 29 jaar.

Sommige spelers zijn er volgens Advocaat nog niet helemaal uit. "Namen van spelers ga ik alleen niet noemen. Van sommigen begrijp ik het. Als je 21 bent en je hebt alle jeugdelftallen van Oranje doorlopen”, doelt hij op Hansen. Chong zou nog twijfelen, maar Kluivert bedankte meteen. "Dat was een jongen die heel duidelijk was. Dat vind ik prima. Van Bazoer weet ik niet of hij interesse heeft, want hij heeft niet gereageerd."

Lees meer:
0 reacties