Afellay tipt FC Twente: "De eerste naam die me te binnen schiet"

Ibrahim Afellay
Ibrahim Afellay Foto: © Pro Shots

Ron Jans maakte zondag bekend na dit seizoen te vertrekken als trainer bij FC Twente. Ibrahim Afellay ziet wel een goede opvolger voor de oefenmeester: Maurice Steijn.

"De eerste naam die me te binnen schiet, is Maurice Steijn. Als je ziet wat hij teweeg heeft gebracht bij Sparta…", is de voormalig voetballer lovend bij Studio Voetbal. "Vorig jaar waren ze op sterven na dood, maar hij heeft ze in de Eredivisie gehouden, wat niemand voor mogelijk hield. Aan het begin van dit seizoen gaf hij aan dat hij aanvallend wilde spelen met Sparta en daar heeft hij ook zijn aankopen op gericht. Die beloftes komt hij helemaal na. Het is echt knap wat hij presteert", geeft Afellay aan.

Hij weet dat de opvolgers van Jans en Jan Streuer voor een grote uitdaging staan: "De club was op sterven na dood. In de afgelopen jaren hebben ze met beperkte middelen transferwaarde op het veld neergezet. Vorig seizoen hebben ze Europees voetbal gespeeld... Ik wens de mensen die nu instappen een prettige wedstrijd", aldus Afellay.

Lees meer:
0 reacties
Laatste reacties
Agenda
zo
4/06
FC Twente
14:30
SC Heerenveen
Bekijk de hele agenda
Stand
# Team GS DS P
2 PSV 34 49 75
3 Ajax 34 48 69
4 AZ 34 33 67
5 FC Twente 34 39 64
6 Sparta Rotterdam 34 23 59
7 FC Utrecht 34 5 54
8 SC Heerenveen 34 -6 46
Bekijk de hele stand