Ajax-fans vragen FC Twente om spandoek: "Hopen zelfs op een nederlaag"

Een spandoek in De Grolsch Veste voor Alfred Schreuder
Een spandoek in De Grolsch Veste voor Alfred Schreuder Foto: © Pro Shots

Ajax en FC Twente staan zaterdagavond tegenover elkaar in de Johan Cruijff ArenA. In Amsterdam is de druk op trainer Alfred Schreuder, die in het verleden ook onder vuur lag bij FC Twente, enorm toegenomen.

FC Twente-watcher Leon ten Voorde zag deze week zelfs dat Ajax-supporters om een FC Twente-spandoek vroegen. "Kijk, zo kan het ook. Gewoon netjes vragen als je iets wilt", schrijft de journalist in zijn column in de Tubantia. Omdat ze in het Amsterdamse blijkbaar te murw zijn gebeukt om zelf nog iets fatsoenlijks te bedenken, kwam deze supporter uit bij een grote Twentse dichter, die bijna acht jaar geleden de volgende klassieker bedacht. Alfred laat je …hoofd werken! ROTOP om de Schade te beperken! Het was nog net geen Willem Wilminkje."

Schreuder was niet populair bij de achterban van FC Twente en vertrok uiteindelijk. "Als we al die gekwelde Ajacieden moeten geloven is diezelfde Alfred nu bezig hun cluppie naar de verdoemenis te helpen. Dat hadden wij ze in de zomer al kunnen voorspellen, maar in de hoofdstad hebben ze nog wel eens de neiging niet verder te kijken dan het platteland van Abcoude", aldus Ten Voorde, die uitkijkt naar het treffen tussen Ajax en FC Twente.

"In aanloop naar die wedstrijd hadden de supporters van FC Twente trouwens ook een dringend verzoek", weet hij. "Laat lekker zitten die trainer, succes verzekerd. Voor de tegenpartij wel te te verstaan. Er zijn zelfs Ajacieden die hopen op een nederlaag zodat ze eindelijk verlost zijn van die kwelgeest op de bank. Bescheiden als ze zijn gaan ze er uiteraard wel vanuit dat ze die verloren punten zo weer terugvinden."

Nederlands elftal

Nederland wint voor 100 (!) keer je inzet!

Het Nederlands elftal verloor vrijdag kansloos van Frankrijk, maar maandag moet het tegen Gibraltar een makkie worden. Weet Oranje van de voetbaldwerg te winnen in Rotterdam? Als nieuwe speler bij BetCity krijg je maar liefst bij een zege van Nederland! Schrijf je hier in claim de Odds Boost!

Lees meer:
0 reacties
Agenda
za
1/04
Excelsior
18:45
FC Twente
zo
9/04
FC Twente
12:15
SC Cambuur
zo
16/04
FC Utrecht
14:30
FC Twente
zo
23/04
FC Twente
12:15
Sparta Rotterdam
zo
7/05
FC Emmen
12:15
FC Twente
Bekijk de hele agenda
Stand
# Team GS DS P
2 Ajax 26 44 55
3 PSV 26 36 53
4 AZ 26 22 53
5 FC Twente 26 22 47
6 Sparta Rotterdam 26 14 46
7 FC Utrecht 26 1 38
8 NEC 26 9 34
Bekijk de hele stand