Ajax-fans woedend: "Kan zijn dat je een hele rare sfeer krijgt"

Ajax-fans tonen hun onvrede tegen Go Ahead Eagles
Ajax-fans tonen hun onvrede tegen Go Ahead Eagles Foto: © Pro Shots

Leon ten Voorde is benieuwd hoe de harde nederlaag van Ajax bij Feyenoord gaat doorwerken dit weekend. Dan komt FC Twente op bezoek in Amsterdam.

FC Twente is hard op weg naar de Champions League. "Het vertrouwen was tot afgelopen dinsdag heel groot, maar toen ging iedereen kijken naar Real Madrid-Manchester City. Zoals iemand bij FC Twente net tegen mij zei: 'Er is wel wat werk aan de winkel'", lacht Ten Voorde in De Warming-up. "FC Twente moet dus naar dat niveau, maar het vertrouwen is wel groot. Je weet alleen niet wat zo'n 6-0 gaat doen met zo'n ploeg."

De Ajax-fans waren woest na de afgang in De Kuip en sommige supporters besloten zelfs om de bus op te wachten. "Aan de ene kant staat die ploeg op scherp. Bergwijn heeft vorige week helemaal niets gedaan, die zal dat niet twee weken op rij doen", voorspelt de verslaggever. "Die gaat een paar meters meer lopen. Het kan natuurlijk ook maar zo dat je daar een hele rare sfeer krijgt na de eerste verkeerde pass en dat het weer helemaal de andere kant op gaat."

De club uit Enschede bereidt zich goed voor, weet Ten Voorde. "FC Twente is natuurlijk een slimme ploeg met jongens die weten wat er gevraagd wordt. Ze moeten wel in staat zijn om gebruik te maken van de ruimtes", vervolgt hij. "Het blijft wel een vol stadion daar, al kan dat zich ook tegen Ajax keren. Je kunt niet bij voorbaat zeggen dat de thuisploeg favoriet is."

Lees meer:
0 reacties