Ajax favoriet voor de titel? "Ze moeten nog op bezoek bij FC Twente"

Ajax speelt komende zondag De Klassieker tegen Feyenoord. Een altijd beladen duel, maar deze keer staat er meer op het spel. De ploeg die wint staat na afloop bovenaan in de Eredivisie. Ook FC Twente kan nog een rol gaan spelen in de titelstrijd.

"Ze roepen allemaal dat ze de favoriet zijn", begint Valentijn Driessen over Ajax bij Telesport. "Ik begrijp wel dat ze bij Ajax vol vertrouwen zijn. Dat moet je ook wel zijn, want als je bang bent dat Feyenoord naar de Johan Cruijff ArenA komt, dan kun je net zo goed niet aan die wedstrijd beginnen. Het is ook wel een beetje typisch Ajax. Het hele seizoen nog niet zo denderend gespeeld, maar nu wel roepen: Wij zijn de favoriet en wij worden kampioen."

"Je krijgt nog wel een paar zware wedstrijden. Je krijgt AZ nog thuis, maar moet ook nog uit naar PSV en FC Twente. En je moet natuurlijk van Feyenoord winnen. Want als Feyenoord in Amsterdam wint dan hebben zij een voorsprong van zes punten. Dan kan Ajax het wel vergeten."

AZ en PSV moeten ook nog niet worden vergeten in de strijd om de titel. "Komend weekend gaat natuurlijk de nummer 1 of 2 punten verspelen. En dan komen PSV en AZ dichterbij en ze krijgen allebei nog Ajax. Zij zullen dus beiden nog kansen ruiken om nog dichter tegen die top aan te schurken."

Lees meer:
0 reacties
Laatste reacties
Agenda
zo
4/06
FC Twente
14:30
SC Heerenveen
Bekijk de hele agenda
Stand
# Team GS DS P
2 PSV 34 49 75
3 Ajax 34 48 69
4 AZ 34 33 67
5 FC Twente 34 39 64
6 Sparta Rotterdam 34 23 59
7 FC Utrecht 34 5 54
8 SC Heerenveen 34 -6 46
Bekijk de hele stand