'Ajax kan Youri Regeer voor miljoenen terugkopen door clausule'

Youri Regeer
Youri Regeer Foto: © Pro Shots

FC Twente versterkte zich deze zomer met Youri Regeer, die overkwam van Ajax. De twintigjarige middenvelder annex rechtsback tekende een contract tot medio 2027 in De Grolsch Veste.

FC Twente betaalde naar verluidt een kleine miljoen euro voor Regeer. Ajax heeft echter wel een terugkoopclausule bedongen en kan het talent dus voor een vast bedrag terughalen naar Amsterdam. Ajax-watcher ziet dat technisch directeur Sven Mislintat zijn stempel drukte met vernieuwende zaken in Nederland.

"Wie goed oplette, zag bij zijn allereerste transfer al een term die in Nederland ongebruikelijk is", schrijft Inan in het Algemeen Dagblad. "Youri Regeer werd met een terugkoopclausule (vaak vijf keer de verkoopprijs) verkocht aan FC Twente. Daarmee dekte Mislintat zichzelf en Ajax in voor een mogelijke stormachtige ontwikkeling van de belofte. Het is iets wat in Engeland veel gebruikelijker is."

Met vijf keer de verkoopprijs zou Ajax dus zo'n vijf miljoen euro moeten betalen om Regeer terug te kopen. Naast Regeer maakte ook Naci Ünüvar de overstap van Ajax naar FC Twente, maar de vleugelaanvaller werd gehuurd zonder optie tot koop. Volgens Inan wordt zijn ontwikkeling in Enschede nadrukkelijk in de gaten gehouden, zeker nadat Ajax met Michel Kreek een 'loan coach' heeft aangesteld.

"De sociaal vaardige clubman ontfermt zich voortaan over een handvol verhuurde jonkies, waarmee Mislintat wil dat hun ontwikkeling wordt gewaarborgd", weet Inan. "En ook het contact, want te vaak constateerde hij in het verleden dat de binding van verhuurde beloften met hun echte werkgever met de maanden verder vertroebelde."

Lees meer:
0 reacties