Ajax loopt 'drie vervelende blessures' op in strijd om plek 3 & 4

Ahmetcan Kaplan ligt geblesseerd op het veld
Ahmetcan Kaplan ligt geblesseerd op het veld Foto: © Pro Shots

Ajax leed afgelopen weekend duur puntenverlies tegen Fortuna Sittard en werd donderdagavond ook nog eens uitgeschakeld in de Conference League met een ruime nederlaag bij Aston Villa (4-0). De Amsterdammers staan inmiddels dertien punten achter FC Twente, maar hebben plek drie (en vier) nog niet uit het hoofd gezet. Ook AZ - de nummer vier van de Eredivisie - heeft echter nog een voorsprong van zes punten.

Trainer John van 't Schip beleefde donderdag een pijnlijke avond. Naast de 4-0 nederlaag vielen ook verschillende spelers blessures uit. "We lopen met Ahmetcan Kaplan, Josip Sutalo en Devyne Rensch drie vervelende blessures op en valt het elftal uit elkaar. Daardoor was het onmogelijk om terug te komen", zegt Van 't Schip in De Telegraaf. Sivert Mannsverk kreeg daarnaast een rode kaart.

Voor Van 't Schip kunnen de laatste weken een martelgang worden door alle blessures en de teleurstellende resultaten. "Ik ben tot het einde van het seizoen ad-interim, wil de club helpen en daar verandert niks in", blijft hij strijdbaar. "Het perspectief is dat we spelers gaan terugkrijgen. Sparta-uit wordt zondag een heel lastige wedstrijd, maar daarna is de interlandbreak. Daarna hebben we nog genoeg wedstrijden om de vijfde plek veilig te stellen. Daar moeten we ons op richten en vol voor gaan. Maar eerst moeten we de wonden likken."

Lees meer:
0 reacties